Klusidee

Houtsoorten houten vloer

Een houten vloer geeft een karaktervolle levensruimte in diverse houtsoorten

eiken-houten-vloerWonen is een gevoelszaak en uw woonkamer is daar de zichtbare uitdrukking van. Steeds meer mensen willen deze ruimte een natuurlijke basis geven. Een houten vloer is dan een logische keuze. Hout geeft onmiddellijk sfeer: De woonkamer wordt een natuurlijke levensruimte, waar de houtsoort van de houten vloer bepalend is voor de uitstraling.

Een houten vloer is een knappe mengeling tussen modern en klassiek en roept herinneringen op aan oude huizen en hun prachtige plankenvloeren.

Uitgesproken natuurlijk
Smaken veranderen met de tijd en onze interieurs evolueren mee met de trends naar originaliteit en klare ruimtelijkheid van vandaag.
Een houten vloer is meer dan welke vloerbedekking ook, de uitdrukking van sobere schoonheid en natuurlijke elegantie. Laat de milde glans van beuk
of esdoorn uw interieur doordringen.

Houtsoorten houten vloer

Een beschrijving van de verschillende houtsoorten met hun eigenschappen.

Eiken houten vloer

De houtsoort eiken is een klassieker onder de houten vloeren. Zijn karakter straalt standvastigheid uit en staat symbool voor souvereiniteit en geborgenheid. De verschillende uitvoeringen laten speelruimte voor persoonlijke stijlaccenten.
Opmerkelijk zijn de geborstelde eiken houten delen die, door hun structuurvol oppervlak, een onvergelijkbare en oorspronkelijke charme uitstralen.

interieur

Beuken houten vloer

De houtsoort beuken heeft de bijzondere gave om het schijnbaar onverzoenlijke in de binnenhuisarchitectuur toch te laten harmoniëren. Houten vloeren in beuken zijn elegant, waardoor ze verwonderlijk veel combinaties toelaten. Met moderne, koude en harde materialen ontstaan boeiende contrasten: Daarnaast harmoniëren warmte en natuurlijke materialen net zo goed. Met beuken kunnen beide mogelijkheden zich tegelijk laten vergelden. Kortom, met deze houten vloer kan u rustig de vrijheid nemen om speels te experimenteren met stoffen, kleuren, vormen en materialen.

beuken

Merbau en kambala

De ietwat donkere houtsoorten merbau en kambala met hun natuurlijke, warme gloed en hun gezellige uitstraling, toveren met licht en schaduw. Ze voelen zich overal thuis. In ruime, representatieve ruimtes waar de lichtintensiteit bepalend is voor de atmosfeer, of in kleinere ruimtes waar klasse en gezelligheid wordt nagestreefd.

vleor

Es en esdoorn

De houtsoorten Es en esdoorn brengen ons in een vrolijke stemming door hun heldere tinten. Zelfs in  ruimtes met een geringe lichtval brengen zij een straaltje zon.
De markante houtnerf van es verleent een dynamisch karakter aan de houten vloer, terwijl esdoorn volledige rust uitstraalt.
Huiselijke sfeer begint met een passende houten vloer
Een houten vloer heeft naast zijn veelzijdigheid en openheid voor de traditie en het hedendaagse, nog een belangrijke troef: Het is een representatief, waardevol en blijvend stuk puur natuur. Geen wonder dat in steeds meer musea houten vloeren geplaatst worden om de klassieke of avant-gardekunst evenwichtig te omkaderen. Zo’n houten vloer spreekt zonder opdringerig te zijn en laat elk object in al zijn schoonheid schitteren.

Klusidee heeft alle informatie over houten vloeren!

Bekijk ook de volgende artikelen:

Houtsoorten houten vloer – houten vloer
Voordat u een houten vloer gaat leggen
Zwevend leggen van een houten vloer
Houten vloeren calculator, de handige rekenmachine
Vloerbescherming stoelen
Onderhoud houten vloer

Terug naar houten vloeren
Terug naar vloeren

Gerelateerde berichten