Klusidee

Een wand van gasbeton maken

gasbetonmuurMet gasbeton blokken wordt het plaatsen van een muur wand of scheidingswand kinderspel. Gasbeton blokken zijn licht, gemakkelijk op maat te zagen en handig te stapelen.

Het maken van een wand met gasbeton is met deze doe het zelf instructie eenvoudig.

Houd er wel rekening mee dat u de wand nog moet nabewerken voordat u hem af kunt werken met verf of behang.

Stap 1
Bepaal waar de wand precies komt te staan. Teken de wand af op de vloer en de muren.

gasbeton-1

Stap 2
Als u een deur in de wand wilt hebben, zet het kozijn dan op zijn plaats. Gebruik schoren om het kozijn precies recht te zetten.

gasbeton-2

Stap 3
Leg latten op de vloer die dienen als mal voor de scheidingswand.

gasbeton-3

Stap 4
Plaats houten regels tegen de wanden, naast de plaats waar de scheidingswand komt. Zo zorgt u ervoor dat de scheidingswand netjes recht komt te staan. Teken op de regels de rijen af, waarbij u steeds rekening houdt met een voeg van ongeveer 3 mm. Plaats vervolgens het metselkoord op de hoogte van de eerste rij blokken.

houten-regels

Stap 5
Zaag de gasbeton blokken op maat. U kunt daarvoor een speciale zaag gebruiken, maar ook een oude handzaag volstaat.

gasbeton-blokken

Stap 6
Lijm de blokken met een speciale lijmspaan in halfsteensverband op elkaar. Dat wil zeggen dat de ene rij met een heel blok begint, de volgende met een half blok, enzovoort. Let op: de onderste rij blokken lijmt u niet aan in het profiel vast, maar die zet u er gewoon in.Als u een rij afheeft, verplaats dan het metselkoord één rij omhoog.Laat bij de muren en bij het plafond een speling van ongeveer 1 cm.

Stap 7
Om de wand stevig op de muren te laten aansluiten, bevestigt u om de drie rijen een veeranker. Deze veerankers kunt u ook gebruiken om de scheidingswand te verbinden met het plafond.
Smeer de naden dicht.

veeranker

Bij het plafond en de muren met pur-schuim en maak de wand stofvrij.

purschuim

 

Gerelateerde berichten