Klusidee

Vier fouten die je niet wilt maken bij het inrichten van jouw woning

Jouw woning opnieuw inrichten kan een vervelende klus zijn, of juist een leuk creatief project. Hoe dan ook is het iets dat je gelijk goed wilt doen, omdat fouten je veel tijd en geld kunnen kosten, vooral als je al geïnvesteerd hebt in de nodige meubelen. Hier lees je welke vier fouten je in ieder geval niet wilt maken. Met onze adviezen zorg je snel voor een frisse en moderne uitstraling, die helemaal past bij jouw specifieke wensen.

Om te beginnen hier dus vier tips op een rij.

Vier fouten die je niet wilt maken
Natuurlijk is het nooit fijn als er tijdens een groot project iets mis gaat, maar door vooraf de tijd nemen en de nodige maatregelen te nemen kun je veel tegenslag voorkomen. Dit zijn onze adviezen op een rij:

Overhaaste beslissingen: De grootste fout die je waarschijnlijk kunt maken is het nemen van overhaaste beslissingen. Natuurlijk is spontaniteit op zich een mooie eigenschap en zul je vaak ook onverwacht tegen mooie items aanlopen, maar het is echt belangrijk om goed na te denken over waar je een ruimte precies voor gaat gebruiken en hoe het dus praktisch ingedeeld wordt. Koop je te impulsief dan is de kans dat het niet matched of dat je er spijt van krijgt groot. Neem gewoon even de tijd.

Direct professionele hulp inschakelen: Professionele hulp werkt natuurlijk snel en handig, maar is ook prijzig. een binnenhuisstyliste is erg duur. Bespaar je wat geld en neus vooraf is rond op Pinterest voor inrichtingen of op Vidaxl voor meubelen. Ook al vind je jezelf geen creatieveling – je kunt vaak veel meer zelf dan je denkt. Ga voor je eigen interieur ideeën. Kijk op internet en selecteer en bewaar alle leuke ideeën. Ga daarna aan het combineren. Zo heb je geen binnenhuisarchitect meer nodig!

Puur kijken naar merk en prijs: Natuurlijk begrijpen wij dat uiterlijk belangrijk is – het meubel moet passen bij jouw smaak en je wilt daar eigenlijk geen concessies doen. Merk en prijs zijn toch een ander verhaal. Velen hebben sterk de voorkeur voor een bepaald merk, bijvoorbeeld omdat ze daar al eerdere goede producten van hebben gekocht. Toch kun je elke aankoop beter als nieuw zien. Blijf kritisch over de prijs. Zet twee items naast elkaar en vergelijk.

Niet naar de lange termijn kijken: Uiteraard moet er plek zijn voor de nodige spontaniteit, maar een nieuwe indeling is duur, dus wil je ook naar de lange termijn kijken. Uiteraard kun je dan denken aan gezinsuitbreiding of samenwonen, maar denk ook aan het thuiswerken. Het is niet erg om over een paar jaar weer te moeten veranderen maar het is wel erg als je dat niet van te voren zag aankomen.

Goed, we hebben nu genoeg adviezen gegeven over wat je niet wilt doen, maar je volgende vraag is dan, wat wel? Volg deze stappen om de juiste start te maken:

  1. Begin met online inspiratie op te doen. Het internet is de beste zoekplek voor een nieuwe woning indeling. Niet alleen lees je hier over de laatste trends, er zijn ook creatieve websites waar mensen hun projecten kunnen delen. Natuurlijk is het ook altijd leuk om bij vrienden en familie te vragen om ideeën, maar het wereld wijde web geeft je het snelst toegang tot veel mogelijkheden.
  2. Vergelijk prijzen bij webwinkels. Natuurlijk wil je letten op prijs en kwaliteit. Door bij diverse betrouwbare webwinkels te kijken hoef je nooit te veel te betalen en ben je altijd op de hoogte van aanbiedingen.
  3. Maak een tekening voor de ruimte. Als je een idee hebt van de indeling die je wilt, is het verstandig om deze in te tekenen in jouw kamer. Zo voorkom je teleurstellingen, bijvoorbeeld omdat bepaalde meubelstukken toch niet blijken te passen.
  4. Profiteer van goede voorwaarden bij een levering. Zorg bijvoorbeeld dat je een product eerst kunt uitproberen en daarna nog de gelegenheid hebt deze te retourneren. Een goede webwinkel zorgt er voor dat de voorwaarden altijd beschikbaar zijn op de website.


Hierboven hebben je vertelt welke fouten je zeker niet wilt maken als je besloten hebt dat jouw woning toe is aan een nieuwe indeling. Natuurlijk hebben we ook tips gegeven over hoe je dan wel aan de slag gaat. Doe hier vooral je voordeel mee en begin vandaag nog aan het verkrijgen van nieuwe ideeën.

We noemden VidaXL al eerder als website om meubels te vergelijken. Dit is een aantrekkelijke internationale webshop, die ook in Nederland en België levert met een Nederlandstalige klantenservice, die rustig de tijd neemt om jou van een persoonlijk advies te voorzien. een website met goede voorwaarden en snelle levering een aanrader om jouw zoektocht te beginnen.

Gerelateerde berichten