Klusidee

Nieuwe vloeren uitzoeken? Hier moet u op letten!

Bent u van plan om een nieuwe vloer aan te schaffen maar weet u niet welke vloer het beste bij uw huidige leefomgeving past? Dan kunt u in dit artikel lezen waar u bij het kiezen van een nieuwe vloer op moet letten en hoe u zelf kunt bepalen welke vloer het beste bij u past. Ook leert u meer over welke benodigdheden en accessoires u mogelijk nodig heeft bij de aanschaf van een nieuwe vloer. Kortom, na het lezen van dit artikel weet u precies waar u op moet letten bij de aanschaf van uw nieuwe vloer!

Houten vloeren / parket

Ten eerste bespreken wij de populairste en meest gekozen vloer soort, namelijk de houten vloer. De meeste houten vloeren zijn van eikenhout omdat dit de vloer een rustieke en authentieke uitstraling geeft. Ook houtsoorten als notenhout, teak, essen en grenen behoren tot de mogelijkheden bij een houten vloer.

U heeft veelal de keuze uit drie verschillende parketten, namelijk lamelparket, massief houten parket en visgraat parket. Lamelparket bestaat uit een toplaag en onderlaag waardoor het een samengesteld product genoemd kan worden. Lamelparket is stabieler dan een massief houten parket doordat de lagen haaks op elkaar geperst zijn waardoor het minder werkt. Een massief houten parket bestaat, zoals de naam al verklapt, uit massief houten planken. Net zoals het lamelparket kan dit parket zwevend gelegd worden. Het voordeel van een massief houten parket is dat het een zeer lange levensduur heeft.

Laminaat Vloeren

Heeft u als doel om een mooie vloer te krijgen maar wilt u hier niet te veel voor betalen? Dan is laminaat uitermate geschikt omdat dit meerlaagse kunststof product tegen een voordelige prijs te verkrijgen is. Doordat u laminaat zelf eenvoudig en snel kunt plaatsen, bespaart u in één klap vele honderden euro’s. Ook is het onderhoud van een laminaat nihil vergeleken bij sommige andere vloersoorten. U kunt bij de keuze voor laminaat de kwaliteit herkennen aan de hand van de gebruiksklasse. Hier worden factoren in meegenomen als vlekbestendigheid, impact van meubels op de vloer, brand- en schroeiplekken, gladheid, stootvastheid en slijtvastheid. Als de vloer niet tot op een bepaald niveau aan deze beoordelingsfactoren voldoet, wordt het niet goedgekeurd voor een bepaalde gebruiksklasse.

PVC Vloeren

De uitstraling van PVC vloeren zijn al jarenlang een belangrijke aankoopreden voor veel bezitters van PVC vloeren. PVC vloeren zijn namelijk voor iedere woning een aanwinst omdat deze vloer van hoge kwaliteit is en het weinig onderhoud verlangd. Deze houtvrije parketvloeren zijn gemaakt van kunststof en zijn opgedeeld uit meerdere lagen PVC. U heeft bij PVC vloeren de keuze uit verschillende soorten PVC vloeren, namelijk;

– Klik PVC vloer
– Zelfklevende PVC vloer
– Verlijmde PVC vloer
– Magnetische PVC vloer

Al deze vloeren verschillen van uitstraling en onderhoud. Indien u kiest voor een PVC vloer kunt u vervolgens de keuze voor de soort vloer bepalen door de factoren uitstraling versus onderhoud af te wegen.

Onderhoud van de vloer

Het is belangrijk dat uw vloer langer dan een paar jaar mee gaat, daarom kunt u met enkele onderhoudsaccessoires de levensduur van uw vloer aanzienlijk verlengen. Het onderhoud van een laminaat vloer kan bijvoorbeeld het best met laminaat (glans) reinigers. Het onderhoud van een PVC vloer kan nog eenvoudiger, namelijk door voldoende te stofzuigen en af en toe een voor PVC ontwikkeld reinigingsmiddel te gebruiken. Ook zijn ondervloeren, legsets en plinten belangrijk. Een ondervloer is namelijk van cruciaal belang om tot een vloer van hoge kwaliteit te komen.

Op zoek naar een nieuwe vloer?

Dan bent u bij www.creon-vloeren.nl aan het juiste adres! Want als expert op het gebied van allerlei soorten vloeren kunnen wij u helpen om de juiste vloer uit te kiezen. Ook kunt u gebruik maken van ons enorme aanbod op het gebied van ondervloeren, plinten en onderhoudsmiddelen.

Gerelateerde berichten