Klusidee

Interieur ideeën

styling-1Binnenhuis ideeën – je eigen huis stylen
Een ruimte sfeer geven is een kunst. Hoe krijg je de stijl die je mooi vindt in je eigen interieur? Soms weet je precies wat je wilt, maar heb je geen idee hoe je je interieur ideeën om kunt zetten in een bevredigend resultaat. Wanneer je heel goed kijkt naar een interieur dat je mooi vindt, zou je de ideeën en de sfeer van deze interieurs kunnen kopiëren. De kunst is echter om jouw huis van jezelf te maken. Pas dan verveelt je interieur je niet al na 1 seizoen.

Interieur onderzoek doen’
Hoe kom je erachter wat jouw stijl is? Natuurlijk kun je woontijdschriften kopen en je laten inspireren. Maar ook door op je omgeving te letten kun je veel interieur ideeën op doen en een helder beeld krijgen van wat je wilt (en niet wilt!).
Let in restaurants of openbare gebouwen op mooie aankleding en hun interieur. Een mooi behang, een prachtige lamp, alles kan inspiratie zijn voor je eigen woning. Door goed naar een mooi reclamebord of decor in een film te kijken kun je je smaak verder bepalen. En misschien kun je je favoriete voorwerp als uitgangspunt nemen voor de verdere inrichting van je huis. Maar hoe vang je dat sfeertje en vertaal je het naar je eigen interieur en spullen?

Uitvoering
styling-2Wanneer je let op je omgeving zul je merken dat je vaak op dezelfde soort interieurs of kleuren valt. Door plaatjes die je mooi vindt te verzamelen en ze op een vel papier te plakken maak je je interieur ideeën concreet. Je keuze voor bepaalde materialen en kleuren spelen een grote rol bij de vertaling van plaatjes naar jouw huis. Welke kleuren komen voor op de afbeeldingen die je het mooist vindt? Wat voor materiaal wordt er gebruikt in de huizen die er volgens jou uitspringen? Glas, staal en ijsblauwe accessoires roepen immers een andere sfeer op dan donkerbruin hout en rood fluweel.

Als je echt de sfeer die je in je hoofd hebt wilt terugzien in je interieur, zul je consequent moeten zijn. Houd vast aan je idee en laat je niet verleiden tot het doen van aankopen die leuk zijn maar niet passen bij de sfeer die wilt creëren! Tegelijkertijd moet je zorgen dat je kamer niet op een showroom gaat lijken. Je lievelingsspullen, foto’s en collecties maken je interieur persoonlijk. Verder moet je een beetje lef hebben. Altijd al een zwarte muur willen hebben? Go for it! (test het wel eerst op een groot stuk karton dat je ’s ochtends en ’s avonds voor de muur die je wilt verven houdt…)

Valkuilen
styling-3Sfeer wordt niet alleen bepaald door de kleur op de muur of de keukentafel. Ook lichtinval drukt een grote stempel op het geheel ( zie het artikel over verlichting). De vloer in een Portugees vakantiehuisje is zo mooi vanwege het zuidelijke, warme licht dat erop schijnt. Wanneer je wat verder van de evenaar af zit, kan dezelfde vloer kil en ongezellig overkomen. Houd rekening met op welk tijdstip van de dag de zon op je kamer staat en hoeveel licht er binnen valt. Het is bovendien slim om altijd stalen van stoffen en verf bij je te hebben als je op zoekt gaat naar nieuwe spullen voor in huis. In je hoofd heb je altijd een ander beeld van de gekozen kleuren en ruimte.

Ik hoop dat dit artikel ideeën geeft voor een geweldig interieur!
Om wat inspiratie op te doen kan ik u deze gratis interieur brochure van harte aanbevelen

Interieurtips:
Ruimte creëren
Kleuren in het interieur

Gerelateerde berichten