Klusidee

Slaapkamer inrichting een prettige sfeer creëren

inrichtingDe slaapkamer is een plek om te ontspannen en alle dagelijkse beslommeringen even los te laten. Het moet een ruimte zijn waarin je je thuis kunt voelen. De slaapkamer inrichting bepaald met wat voor gevoel u naar bed gaat maar ook hoe u weer opstaat.

Wanneer u goed doordacht met het gebruik van kleuren  omgaat en op de juiste manier met de beschikbare ruimte omgaat kunt u een kamer net dat speciale gevoel meegeven. In dit artikel gaan we in op de slaapkamer inrichting en het interieur van een slaapkamer.

Kleurgebruik en het creëren van ruimte in het slaapkamer interieur.

Bij de inrichting van een slaapkamer is het belangrijk dat een slaapkamer ruimte uitstraalt. Teveel spullen in een kleine ruimte geven het gevoel dat je erin opgesloten zit. Probeer de meubelen niet te dicht op elkaar te zetten. Door het uit elkaar te halen ontstaat er ruimte en rust. De kleur van de kamer is zeer persoonlijk. Juist omdat het je eigen kamer is moet de kleur aansluiten bij je gevoel. Kies een kleur die bij je past. Voor een bruisende kamer zou je kunnen kiezen voor oranje, rood of geel. Voor een strakke stijlvolle kamer voor bruin, grijs of groentinten. In een speelse kinderkamer zou veel kleurgebruik of kleuren als roze en hemelblauw niet misstaan.

Een kwaliteitsbed

beddenBij de keuze van een bed kijken we met name naar de uitstraling. We willen graag een mooi bed maar vergeten soms te kijken naar de kwaliteit van het bed. Het belangrijkste van een bed is dat het bed comfortabel is, het moet vooral lekker liggen.  Extra luxe is een bed waarbij u het hoofdeinde kunt verstellen, zodat ook televisie kijken of een boekje lezen prima kan vanuit bed. Wanneer u met de slaapkamer aan het klussen gaat bezuinigt u dan vooral niet op het bed en de matras. Een goed bed met een slecht matras kan tot rugpijn en slapeloosheid leiden. Ga op zoek naar een bed dat comfortabel ligt, kwalitatief goed gemaakt is en past bij de inrichting en het interieur dat u voor ogen heeft.

De verlichting in het slaapkamer interieur

Het licht in de slaapkamer komt het best tot zijn recht wanneer het zacht en ontspannend is, het moet rustgevende verlichting zijn. Een dimlicht biedt hierin de uitkomst. Met meerdere spotjes kan er een rustgevende sfeer gecreëerd worden. Wanneer u veel licht nodig heeft kunt u de dimmer vol aan zetten maar u kunt ook een hele romantische sfeer creëren. Denk ook aan een bedlamp. Wanneer u in bed nog even wilt lezen hoeft u er niet uit. Wanneer uw partner vast wil gaan slapen zorgt u voor een bedlamp die niet teveel licht uitstraalt door de rest van de kamer zodat uw partner ongestoord kan slapen.

Opbergruimte

Opbergruimte in een slaapkamer is erg belangrijk. Wanneer er te weinig ruimte is zorgt dat al snel voor een rommelige sfeer. Tegenwoordig zijn er prachtige oplossingen voor slaapkamerkasten. Vooral de inbouw- en inloopkasten zijn erg populair. Door vele spullen in een strakke kast te verbergen hoeft u de rest van de kamer niet te overladen met spullen. Op die manier blijft u de ruimte in de kamer houden.

tvTv kijken vanuit bed

Is het niet heerlijk om het tweede deel van de film vanuit bed te bekijken. Tijdens de reclame snel even tandenpoetsen en daarna genieten van onder de dekens. We kunnen eigenlijk niet meer zonder tv. Er zijn tegenwoordig heel mooie ophangsystemen. Een bed met verstelbaar hoofdeind is voor het tv kijken ideaal.
Een waterbed in uw slaapkamer
Terug naar slaapkamer

Gerelateerde berichten