Klusidee

Een waterbed goed voor de rug

waterbed-1Waar u op een normaal matras altijd de drukpunten voelt, wordt op een waterbed de druk zo verdeelt dat u uw lichaam nauwelijks contact voelt maken met het matras. Bij elke beweging die u maakt past het waterbed zich zo aan dat u comfortabel blijft liggen. Uw spieren blijven ontspannen. Een waterbed is naast dat het hartstikke lekker ligt ook nog is heel goed voor de rug.

Een te hard matras zorgt er vaak voor dat mensen in hun slaap gaan woelen. Doordat een bepaalde draai er voor zorgt dat er te veel druk ontstaat op het lichaam gaat de slaper op zoek naar een nieuwe houding. Doordat het waterbed de druk direct gelijkmatig verdeelt heeft u geen last meer van woelen of een woelende partner. De informatie en ervaring van gebruikers van waterbedden zijn zo positief dat de meeste gebruikers nooit meer terug willen naar een normaal matras.

Medische voordelen

waterbed-2Waterbedden hebben een aantal medische voordelen:

een waterbed voorkomt slapeloosheid.
Een waterbed is goed voor de rug, vermindert rug- en nekklachten
het vermindert stress.
met name bij zwangerschap en bij mensen met brandwonden verhoogd het waterbed slaapgenot
het waterbed voorkomt doorligwonden.

Gebruikers voordelen

slaaphoudingDe moderne waterbedden passen zich uitstekend aan aan uw slaaphouding. De opwaartse druk van het water geeft elk stukje rug een gelijkmatige ondersteuning en zorgt voor optimale ontspanning van de wervelkolom..

Het gewicht van het lichaam wordt optimaal opgevangen en uitgespreid over het gehele oppervlakte zodat er een gelijkmatige druk ontstaat. Het verbeterd zo de bloedsomloop. Een goede bloedsomloop zorgt voor een sneller herstel van het lichaam. Telkens als de bloedsomloop gehinderd wordt door bijvoorbeeld een verkeerde houding gaan mensen in hun slaap een andere houding zoeken. Door het zoeken naar een nieuwe houding wordt de diepe slaap even onderbroken. Met een waterbed heeft u hier geen last van en u wordt hierdoor uitgerust wakker.

De regelbare temperatuur van het matras en de gelijkmatige steun zorgen voor optimale ontspanning.
Waar bestaat een waterbed uit en wat voor soorten zijn er…

 

Terug naar:

Inrichting

Slaapkamer

Gerelateerde berichten