Klusidee

Game kamer inrichten: tips en ideeën

Als echte gameliefhebber is een eigen gamekamer onmisbaar. Is er in huis een kamer over die voornamelijk als rommelkamer of opslag gebruikt wordt? Tover deze ruimte dan om tot je eigen game-room en creëer op andere plekken meer opslagruimte. Er zijn een paar meubels waar je niet zonder kunt in jouw game-room. Lees snel verder voor praktische tips.

Stevig en groot bureau

Om comfortabel te kunnen gamen op de pc heb je een stevig en groot bureau nodig, waarop je jouw monitoren kwijt kunt. Speel jij vooral op consoles? Dan hang je een grote televisie aan de muur. Om het beeldscherm kun je bijvoorbeeld een paar stevige planken aan de muur monteren, waarop je jouw Xbox, PlayStation of Wii neer kunt zetten.

Natuurlijk moet je ook een goede stoel of een comfortabele bank hebben. De kans is groot dat je hier veel uren op door gaat brengen. Een gewone bureaustoel voldoet hierdoor al niet aan de wensen van een gamer. Een gamestoel is zo ontworpen dat je tijdens het spelen een gezonde houding aanneemt. Hierdoor kun je uren achter elkaar genieten van je game. Vaak zijn deze ook flitsend vormgegeven met bijvoorbeeld stoere ledverlichting.

Op internet zijn veel voorbeelden te vinden van gave game tafels en game opstellingen. Bekijk bijvoorbeeld eens hier voor game desk ideeën. Je ziet dat je met licht in zo’n kamer een hele gave sfeer kunt creëren.

Snelle internetverbinding

Internet vergelijken zorgt er niet alleen voor dat jij betaalbaar online kunt gamen, maar ook dat jij de snelst mogelijke verbinding hebt. Er zijn speciale routers voor gamers te koop die ervoor zorgen dat jouw signaal voorrang krijgt. Hierdoor voorkom je dat je tijdens een wedstrijd opeens wordt uitgeschakeld omdat jouw verbinding bleef hangen. Voor gamers is de pingsnelheid van belang. Deze snelheid laat zien hoe lang het duurt om gegevens uit te wisselen tussen jou en de server. Als deze snelheid (te) hoog is, kan jouw spel laggen. Externe factoren die invloed hebben op de pingsnelheid zijn onder andere de locatie van de server. Glasvezel-internet heeft de laagste pingsnelheid, maar dan moet dit wel een mogelijkheid zijn op jouw adres.

Headset of microfoon

Met een headset geniet jij van geluid van hoogwaardige kwaliteit, terwijl de mensen in aangrenzende kamers niet mee hoeven te genieten. Of je nu multiplayergames speelt waarbij je met anderen wilt communiceren, of graag naar de geluiden van jouw game luistert omdat je hierdoor meer wordt ondergedompeld in het spel: met een headset of headphone geniet je van optimale gameplay. Voor fans van massive multiplayer online role-playing games (mmorpg’s) valt het aan te raden om naast een headset ook gebruik te maken van een webcam met hoge resolutie. Vind je het niet fijn om een headset te dragen, maar wil je wel dat anderen je kunnen horen en dat je goede geluidskwaliteit hebt? Dan is het een optie om een aparte microfoon te kopen en boxen voor surround sound te installeren.

Gerelateerde berichten