Klusidee

Vier praktische ideeën voor meer opbergruimte in jouw woning

Soms heb je, in welke kamer dan ook, gebrek aan ruimte. Die spulletjes die net niet meer in dat kastje passen of dat nieuwe item wat eigenlijk te groot is voor die la. Wat doe je dan? Het plaatsen van een nieuwe kast is niet altijd reëel. Hier zijn makkelijkere oplossingen voor. Lees hieronder verschillende praktische tips voor meer opbergruimte.

1: Lockers

Je hebt vast wel eens gezien dat mensen lockerkasten gebruiken in hun interieur. Je weet wel, van die kluisjes van metaal. Deze zijn vaak erg smal en als je te weinig ruimte hebt, zijn deze daarom ook ideaal te verwerken in kleinere ruimtes. Over het algemeen past er veel in een locker. Hiernaast kan je kiezen voor een grotere locker die je ook als tv-meubel kan gebruiken.

2: Plankjes aan de muur

Iets wat je eigenlijk overal wel kan doen en wat weinig ruimte in zal nemen, zijn plankjes aan de muur. Het leuke aan plankjes is dat er allerlei soorten en maten bestaan. Je kan een grote plank aan de muur hangen, of een aantal kleine plankjes. Deze wanddecoratie staat altijd erg leuk. De plankjes kunnen op verschillende manier worden gehangen aan de muur. Onder elkaar, in een bepaalde vorm of allemaal naast elkaar. Op de plankjes kan je weer andere opbergdoosjes kwijt, zodat het er netjes uitziet. De plankjes kan je verder versieren met bijvoorbeeld lampjes of kunstplanten. Zo ziet je huis er meteen knus en gezellig uit.

3: Gebruik alle beschikbare ruimte

Een gouden tip is om alle ruimte te gebruiken die je beschikbaar hebt. Heb je een bed met lades? Gebruik deze ruimte dan vooral. Heeft je bed geen lades, maar heb je wel een hoog bed met vrije ruimte eronder? Probeer dan opbergbakken die je onder het bed kan schuiven. Vaak kan je heel veel kwijt in deze opbergbakken. Hetzelfde geldt voor opbergbakken die je in je kledingkast kan zetten. Vaak staat er nog niets op de grond in je kledingkast en kan je je spullen daar makkelijk kwijt.

4: Zitplek en opbergruimte in één

Je kan een zitplek combineren met meer opbergruimte. Er zijn veel bankjes te vinden die je kan gebruiken als extra opbergruimte. Zo kan je bijvoorbeeld twee stoelen vervangen van de eettafel met een leuk bankje. Vind je een bankje niet leuk of past het toch niet helemaal? Dan kan je ook kiezen voor een kist of een poef. Dit ziet er allemaal niet alleen tof uit, maar je krijgt er nog eens meer opbergruimte voor terug. Zo vang je twee vliegen in één klap.

Gerelateerde berichten