Klusidee

Raamdecoratie en binnen zonwering ideeen en voorbeelden

Wanneer u denkt dat zonnewering en raamdecoratie iets van deze tijd is heeft u het mis. De oude egyptenaren waren een van de eerste die voor hun ramen rieten zonwering gebruikten. Zo hadden zij minder last van de warmte en temperde ze de lichtinval.

Raamdecoratie en zonwering staan erg dicht bij elkaar. De binnen zonwering heeft een hele decoratieve functie, het is een onderdeel van de kamer geworden en een plaatje in het huis. Het heeft dus niet alleen het doel om lichtinval buiten te houden. Sterker nog het kan de lichtinval reguleren waardoor een hele prettige sfeer in huis ontstaat.

Er is enorm veel keuze. Oriënteer u daarom goed voordat u tot een aankoop overgaat. Klusidee geeft u een overzicht van de verschillende raamdecoraties en binnen zonweringen.

Horizontale jaloezieën

Horizontale jaloezieën zijn sfeervol, tijdloos en modern tegelijk. Met horizontale jaloezieën verticale-jaloeziendoseert u in een handomdraai het zonlicht in uw woning, u bepaalt zelf de lichtinval. Ze zijn te koop in vele verschillende designs en in alle lengtes. De horizontale banen geven een dynamisch effect en door de vele verschillende mogelijkheden kan het in elke kamer iets toevoegen aan het interieur.

 

Verticale jaloezieën
Verticale jaloezieën zijn erg populair geworden. jaloezieZe worden vaak gebruikt voor ruimtes waar inkijk niet of minder gewenst is. Door dat de lamellen gedraaid kunnen worden regelt u net als bij de horizontale lamellen de lichtinval. De vele verschillende soorten die er zijn passen in elk interieur. Van stijlvol tot klassiek en voor elke kamer. Ze zijn in vele kleuren en materialen verkrijgbaar. Ook de breedte van de lamel is variabel. Tegenwoordig behoort de elektrische bediening tot de mogelijkheden.

 

Rolgordijnen

rolgordijnenOok rolgordijnen zijn er in vele maten en soorten. Met name de stof is bepaald de geschiktheid per kamer. Sommige rolgordijnen kunnen een hele kamer verduisteren en zijn hierdoor ideaal voor een slaapkamer. Ook zijn er rolgordijnen met dubbele functie. Aan de zichtzijde een zeer decoratieve functie en aan de raamzijde een isolerende functie.

Het is een type zonwering dat door een eenvoudige kettingbediening te openen en te sluiten is. Hierdoor is het mogelijk om te variëren met de lichtinval maar iets minder makkelijk dan met jaloezieën. Het gordijn hangt altijd strak en zorgt daardoor voor een rustgevende uitstraling. Een bijkomend voordeel is dat het rolgordijn relatief goedkoop is. Ze zijn in vele dessins en afmetingen verkrijgbaar.

Vouwgordijnen

vouwgordijnEen vouwgordijn heeft vrijwel dezelfde eigenschappen als het rolgordijn. Het grote verschil zit in de manier van ophalen. Het vouwgordijn wordt niet opgerold maar vouwt het gordijn in prachtige plooien. Ook een vouwgordijn creëert sfeer en ze zijn in veel verschillende dessins en stoffen verkrijgbaar. De mate van transparantie van de stof bepaalt waarvoor het gordijn geschikt is. Ze zijn te krijgen met koordbediening, kettingbediening en elektrische bediening.

 

Plisségordijnen

PlissegordijnenEen plisségordijn is een zeer decoratieve raamdecoratie. De stof heeft een geplisseerde zigzag vorm en qua uitstraling lijkt het op combinatie van jaloezieën en gordijnen. Ze zijn er in verduisterende en transparante stoffen. Het plisségordijn is uitermate geschikt voor dakramen, serres of schuine en ronde ramen. Door de vele verschillende mogelijkheden voelt het plisségordijn zich in elk interieur thuis.

Opmaat maken van rolgordijn en lamellen
Paneelgordijnen

Gerelateerde berichten