Klusidee

Zo kies je de perfecte tuinschutting

Buiten eten, werken en ontspannen vinden de meeste mensen het fijnste dat er is. Wanneer je in je eigen tuin zit, wil je niet het gevoel hebben dat je opgesloten zit, maar je wil ook niet dat de buurman- of vrouw in jouw tuin kan kijken en kan meegenieten van alle gesprekken. Met een houten schutting zorg je ervoor dat je privacy creëert in je tuin zonder dat je daarvoor vrijheid hoeft in te leveren. 

Hout in tuinschuttingen voor een natuurlijke uitstraling

Er zijn houtbeton schuttingen, houten tuinschuttingen, rabatschuttingen, tuinschermen, tuinhekken en natuurlijke schuttingen. In de meeste tuinschuttingen zit hout verwerkt. Dit zorgt voor een rustige en natuurlijke uitstraling en matcht goed met de meeste tuinen. Rabatschuttingen komen veel voor in nieuwbouwwijken. Een rabatschutting bevat horizontale, brede houten planken die strak op elkaar boven, wat voor een strakke afwerking zorgt. Bij het maken van een rabatschutting, wordt douglashout gebruikt. Dit hout staat bekend om de mooie vlam in het hout en de warme kleur. 

Een duurzame tuinschutting

Wil je gaan voor duurzaamheid? Overweeg dan eens een houtbeton schutting. Zoals de naam al zegt, bevat deze schutting beton. Het beton staat in de grond, wat voorkomt dat het hout in aanraking komt met de aarde. Dit zorgt ervoor dat de schutting meer jaren meegaat. De stevige, betonnen onderkant zorgt ook voor meer stabiliteit. Er is vaak keuze uit twee verschillende soorten houtbeton schuttingen. Een met een lage betonplaat met een hoogte van 48-52 cm en een schutting met een hoge betonplaat waarvan de hoogte tussen de 72 en 75 cm ligt. Een specialist op gebied van betonnen tuinschuttingen is bijvoorbeeld Van den Top Tuinhout.  

De plaatsing van de tuinschutting

Ben je zelf een beetje handig en ondernemend? Dan is het best mogelijk om een tuinschutting zelf te plaatsen. Mocht je hier nog vragen over hebben dan kun je altijd terecht op het forum van Klusidee. Wil je dit liever door professionals laten doen om zo ervan verzekerd te zijn dat het goed wordt geplaatst? Bij gespecialiseerde bedrijven zoals Van den Top bieden ze ook monteurs aan die jouw helpen met het plaatsen van de tuinschutting. Zo heb je binnen no-time een heerlijke werk of relaxplek in je tuin. 

Gerelateerde berichten