Klusidee

Een mooie tuinset is altijd extra genieten

Wie zit er nou niet graag heerlijk in de tuin met een drankje of een spannend boek? Iedereen toch! Maar het wordt natuurlijk nóg gezelliger als je met het hele gezin, familie of vrienden kunt genieten van de tuin én van elkaar. Vooral als je iedereen een fijne zitplaats kunt aanbieden waarop het goed toeven is. Ben jij zo’n tuingenieter en deel je dat plezier graag met anderen? Dan is een mooie 7-delige tuinset misschien wel ideaal. Zo’n set bestaat uit een tafel met zes stoelen en is verkrijgbaar in allerlei soorten, maten en materialen. Het aanbod is zo uitgebreid, dat je beslist zult slagen. Vanzelfsprekend is de kans hierop bij een grotere, gespecialiseerde tuinmeubelzaak het grootst.

1 Hoe meer keuze, des te meer vreugd!

Welke tuinset je nodig hebt, is vooral afhankelijk van je persoonlijke wensen. Belangrijkste voorwaarde is dat het aansluit bij jouw tuinconcept en jarenlang meegaat. Dan heb je er langer plezier van. Maar waar kies je voor? Iets moderns, iets landelijks, iets klassieks? Een compacte 4-persoons tuinset of een royale 8-persoons combinatie? De een vindt rond mooi, de ander vierkant. Sommigen houden van hout, anderen van metaal of kunststof. Er zijn grote en kleinere tafels, vaste of verstelbare stoelen, wel of geen kussens. En dat alles in de meest uiteenlopende kleuren en stijlen. Veel mensen kiezen voor een knusse wicker tuinset voor 6 personen, die bovendien heel makkelijk is in het onderhoud. Anderen gaan voor een modern rechthoekig design in gepoedercoat aluminium of een sfeervolle hardhouten tuinset of maken zelf een loungeset. Weer anderen vinden een rond model juist gezellig omdat iedereen dan aan het hoofd van de tafel zit!

2 Doe vooraf een beetje huiswerk

Ons advies is om het jezelf wat makkelijker te maken door eerst wat huiswerk te doen. Anders zie je door de bomen het bos niet meer. Zet gewoon je beschikbare tuinruimte en je persoonlijke wensen op een rijtje en maak vooraf een selectie tuinsets die daarbij past. Je kunt ook op zoek naar een online aanbieder met een handig selectiefilter: dan kun je heel makkelijk filteren op zaken als grootte, prijs, materiaal en vorm.

3 Hoeveel mag een tuinset kosten?

Het is misschien een beetje een open deur, maar de prijs van een tuinset hangt mede af van de eisen die je eraan stelt. Een goede tuinset zal altijd een flink aantal jaren meegaan, of het nu een huismerk is of een bekend A-merk. Maar er zijn uiteraard wel verschillen in materiaal, kwaliteit en afwerking. Ook het merk zal doorgaans een rol spelen: bekende A-merken, zoals Hartman of Kettler of Garden, zijn nu eenmaal iets prijziger dan een huismerk, maar daar krijg je vaak weer een fraai design en een verregaande garantie voor terug. Zo is het eigenlijk met heel veel producten, dus ook met tuinsets. Tip: bij een enkele grote tuinmeubelzaak kun je nog wel eens leuke aanbiedingen vinden van laatste voorraad of uitlopende modellen. Denk aan gratis accessoires of flinke kortingen. Zeker de moeite waard om af en toe eens te checken als je budget wat beperkter is!

4 Ook met de service moet het goed zitten

Tuinmeubilair is altijd een persoonlijke keuze. Het streven is natuurlijk om een tuinset te vinden waarin je zelf lekker zit, maar ook je vrienden, familie en gasten. En omdat mensen nu eenmaal flink van elkaar kunnen verschillen, zoek je een set die op zoveel mogelijk opties is berekend. Bij de meeste tuinmeubelexperts vertelt de beschrijving al heel aardig wat je van het zitcomfort en de gebruiksmogelijkheden mag verwachten. Bovendien krijg je er vaak goede retour- en ruilvoorwaarden. Dus op zich mag online bestellen geen probleem zijn. Wil je toch meer zekerheid en eerst zelf ervaren hoe alles oogt, zit en aanvoelt? Dan kun je bij sommige aanbieders terecht in fysieke showrooms. Helaas biedt niet iedereen die service. Let daar dus wel op als je een tuinset overweegt.
Verder moet je er rekening mee houden dat je een complete tuinset meestal niet kwijtkunt in een gemiddelde auto. Voor veel mensen een goede reden om hun aanschaf gemakkelijk thuis te laten bezorgen, maar dan kun je wel weer met verzendkosten te maken krijgen. En bij grote pakketten kunnen die flink oplopen. Ook op dit punt zijn er verrassende verschillen tussen de verschillende tuinmeubelzaken. Bij de een betaal je veel meer bezorgkosten dan bij de ander. Sommige aanbieders bezorgen je tuinset standaard gratis thuis – of je nu direct online bestelt of zelf eerst nog bij de showroom bent langsgegaan.

Gerelateerde berichten