Klusidee

Vinyl vloerbedekking, een functionele creatieve vloer

vinylVinyl vloeren vloerbedekking meer dan gewoon zeil

Een vinylvloer is een veerkrachtige kunststof vloerbedekking. Bij deze vloeren wordt nog al is gedacht aan het zeiltje in de keuken.  Dat deze gedachte een verkeerd beeld geeft van vinyl blijkt wel uit de prachtige foto’s die u bij dit artikel ziet.

Vinyl vloerbedekking is in vele verschillende soorten te krijgen. De enorme verschillen uiten zich in prijs, dessin, kleur en duurzaamheid. De prijs van goed vinyl ligt tussen de 15 en de 35 euro. De grootte prijsverschillen hebben te maken met de dikte. Een goede vinylvloer gaat dan ook jaren mee.

Vinyl is verkrijgbaar in breedtes van 200, 300 en 400 cm breed en is geschikt voor elke ruimte. U moet wel rekening houden met de intensiviteit van de te belopen ruimte. Hoe meer er gelopen wordt op het vinyl des te dikker het vinyl dat u moet gaan afschaffen. De kwaliteit van de vloer heeft wel degelijk invloed op het aantal jaren dat de vloer goed blijft.

Onderhoud van vinyl vloerbedekking

vinyl-vloerenKopen van een vinyl vloer is een goede investering. Een vinylvloer is erg sterk slijtvast. Het grote voordeel is het onderhoud. De vloer heeft nauwelijks verzorging nodig en is makkelijk schoon en stofvrij te maken. Elke week een keertje stofzuigen en af en toe met een schoonmaakmiddel dweilen volstaat. Gebruik hiervoor speciaal vinyl schoonmaakmiddel.

Meer artikelen
Zelf een vinyl vloer leggen

Gerelateerde berichten