Klusidee

Zelf een stapelbox maken

stapelboxEen stapelbox is makkelijk om te maken en geeft een kamer kleur. Leuk voor de kinderkamer of met stijlvolle kleuren in de woonkamer.

In onderstaande stap voor stap doe het zelf beschrijving leggen we uit hoe u zelf eenvoudig een stapelbox kunt maken.

 

 

 

 

 

Stap voor stap in elkaar zetten van de stapelbox

1. Zaag de bodem van de box uit  aan de hand van de volgende maten, men kan natuurlijk ook andere maten nemen (let op dan moet je dit bij alle onderdelen doorvoeren)

tek1

2. Zaag 2 gelijke zijkanten men kan hier eventueel ook handvatten in zagen of op monteren.

tek2

3. Zaag de andere 2 zijkanten uit. De uitstekende delen die boven de zijkanten uitkomen zijn in dit geval 1,8 cm hoog dit heeft te maken met de dikte van de bodemplaat (stap1) waar de uitsteeksels invallen als men de stapelbox wil gaan stapelen. Als de bodemplaat dikker is uiteraard de uitstekende delen ook aanpassen aan die maat.

tek3

4. Boor gaatjes van 10mm dik(voor de 10mm deuvels) op de plekken waar de gaatjes zijn aangegeven.

tek4

5. Stop de centreerpinnen in de zijkant van stap 4 en druk stevig de hiernaast afgebeelde zijkant met de kopse zijkant op de pinnen zodat er een afdruk achterblijft in het hout.
Boor hier de andere 10mm gaten ten behoeve van de deuvels.
Dit kan men ook doen met de onderkanten van alle zijkanten die contra gaten moeten hebben van de deuvels in de bodemplaat.

tek5

6. Eerst lijmt men de zijkanten in elkaar met constructie lijm. Zorg dat de vierkante koker die ontstaan is goed samengeklemd blijft( bijvoorbeeld met een spanband) want de lijm zet tijdens het uithardings proces uit.
Vervolgens kan men ook de bodem zoals afgebeeld samen voegen met de vierkante koker.
Wielen naar keuze kunnen onder de stapelbox gezet worden, houdt wel rekening met de positie van de wielen als in verband met het stapelen.

tek6

7. De laatste fase is aangebroken u kunt de stapelbox in elke kleur schilderen, handvatten aanmaken, beplakken of figuurtjes opmaken al naar gelang u de box(en) voor wilt gebruiken.

eindresultaat

Voor meer leuke hobby projekten kunt u ook ons hobby forum raadplegen

Gerelateerde berichten