Klusidee

Lekkend balkon leidt tot irritatie

balkon-vloerVele trotse woningbezitters beschikken over een balkon. Voor de één is het een aanwinst voor de woning en voor de andere een “probleemgeval” en leidt tot irritatie. Lekkende balkons leiden vaak tot grote problemen met alle gevolgen van dien. Wanneer het een loshangend lekkend balkon is dan vallen de problemen nog wel te overzien, behalve dat de verf aan de onderzijde van het balkon los begint te bladderen. Maar wanneer het balkon boven een ruimte is gelegen dan ontstaan er vaak problemen in de vorm van wateroverlast en schade aan vloeren, meubels, etc.

Afdichten van de vloer

Om dit probleem definitief te verhelpen heeft CoatingShop.nl een systeem ontwikkelt voor afdichten van een lekkend balkon of terras. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een aantal lagen met elk hun eigen functie waardoor het balkon volledig en naadloos wordt voorzien van een waterdicht membraam.

Het systeem wordt hierbij als volgt opgebouwd:

balkon1. Als eerste wordt de reeds voorbereide ondergrond voorzien van een hechtprimer. Deze zorgt voor een goede hechting van de uiteindelijke afdichting.
2. Vervolgens wordt de vloer, met behulp van een lijmkam, voorzien van een naadloze 2mm dikke vloeibare polyurethaan laag met elastische eigenschappen. Deze laag zorgt voor een naadloos ondoordringbare afdichting.
3. Na droging van deze naadloze laag wordt met behulp van een roller nogmaals een dunnere laag vloeibare polyurethaan aangebracht. Direct nadat deze laag is aangebracht wordt het balkon volledig ingestrooid met vuurgedroogd kwartszand waarna deze laag dient te drogen. De laag zorgt voor een antislip effect waardoor het balkon goed en veilig beloopbaar is onder alle omstandigheden.
4. Als laatste wordt het overtollige kwartzand met behulp van een bezem verwijderd waarna het balkon wordt voorzien van een speciale topcoating in kleur. De topcoating wordt met behulp van een roller aangebracht. Deze topcoating zorgt ervoor dat het balkon goed reinigbaar blijft en dat het kwartszand goed ingebed raakt.

De opstanden van het balkon worden in elke laag mee behandeld. In gevallen waar de opstanden tot bijzondere problemen leidt worden deze voorzien van een speciaal wapeningsvlies wat bij stap 2 mee wordt ingewerkt.

Na het aanbrengen van dit systeem is uw balkon voorzien van een decoratieve antislip afdichting met elastische eigenschappen. Mits correct aangebracht heeft het systeem een levensduur van tenminste 10 jaar.

CoatingShop.nl levert hiervoor complete doe het zelf pakketten voor balkons met een oppervlak van 2,5 en 5 m2. Hierin zijn alle materialen evenals hulpmaterialen opgenomen. Daarnaast bevat het pakket een uitgebreide verwerkingshandleiding.

Kijk voor meer informatie op www.coatingshop.nl

naamloos

 

 

 

Gerelateerde berichten