Klusidee

Kast reparatie, het repareren van kastranden

reparatieAls u met een strijkijzer om kunt gaan is het een koud kunstje om beschadigde randen van kasten te herstellen. Het repareren van de kastranden is een kast reparatie die u prima zelf kunt doen. Met de zelfklevende kantbanden  is het net zo gemakkelijk als het strijken van een paar sokken.

Wanneer u een rand gaat repareren is het belangrijk om onder het strijkijzer een handdoek te leggen. Hiermee beschermt u zowel de onderkant van het strijkijzer als de rand van de kast.
Nadat u de oude rand gelijkmatig verwarmd heeft kunt vrij gemakkelijk maar voorzichtig de gehele oude rand wegtrekken. Hierna verwijdert u de oude lijmresten van de rand.

kantband

De nieuwe kantband bevestigt u met het strijkijzer. U gebruikt dezelfde temperatuur als de temperatuur die u gebruikt heeft om de oude rand te verwijderen (katoenstand).

Zolang de rand warm is, drukt u de kantband aan met een plankje. Wannneer de kantenband uitsteekt kunt u deze pas bijsnijden als het afgekoeld is. Gebruik een stanleymes of een houtschaar om de rand bij te werken.Om de uitsteeksel glad te krijgen schuurt u deze met schuurpapier (korrel 180 of meer)

Bekijk de foto instruktie

 

Gerelateerde berichten