Klusidee

Inbraakbeveiliging

inbraakbeveiliging-1Inbraakbeveiliging van ramen en deuren

Uw kunt u huis in een paar stappen een stuk veiliger maken. Kruip in de huid van een inbreker en bekijk vanuit dat oogpunt waar de zwakke plekken in uw woning zitten. Met een goede inbraakbeveiliging van uw huis zal een inbreker eerder geneigd zijn uw woning over te slaan. Inbraakbeveiliging voorkomt een hoop ellende!

Beveiliging, wat kan ik beveiligen?

Alle deuren en ramen op de begane grond, de garage, de schuur en alle deuren en ramen op de verdieping waar u gemakkelijk bij kunt.

Waarmee kunt u beveiligen?

U denkt misschien dat een gewoon slot voldoende is om inbrekers tegen te houden, maar de meeste sloten hebben vaak een zogenaamde “loper”. Dit zijn sleutels die op alle sloten van een bepaald type passen en dus helemaal niet zo veilig zijn als u misschien denkt.

Daarom is het verstandig om bij deuren en ramen voor extra inbraakbeveiliging te zorgen met bijzetsloten, dievenklauwen en grendels(afhankelijk van de waarde van uw inboedel).

Wanneer deze producten zijn voorzien van het keurmerk A, dan koopt u kwaliteit.

Deuren

Veiligheidssloten passen in de bestaande slotopening, alleen het sleutelgat moet u aanpassen voor de profielcilinder.

Het is heel belangrijk dat u bij het slot deurschilden koopt die van binnenuit vastgeschroefd worden. Bij dit type sloten hoort een sluitkom in plaats van een sluitplaat. U moet dan wel een uitsparing in het kozijn maken. Het meeste kunt u boren en dan afwerken met een beitel.

Ramen en glazen deuren

Een zwak punt in de inbraakbeveiliging van uw pand is de glazen ruit. Inbrekers kunnen gemakkelijk een gat in de ruit maken en het slot openen. U kunt dit voorkomen door één of twee afsluitbare grendels te plaatsen bij ramen en schuifdeuren. Speciaal voor ramen kunt u ook nog denken aan een afsluitbare uitzetter. Voor openslaande deuren bestaat een vergrendelbare espagnoletsluiting.

Tip: Laat nooit merken dat u afwezig bent en zorg dat u voldoende bent verzekerd.

Secustrip tegen breekijzers

inbraakstripAls een inbreker een deur of raam probeert open te breken met een breekijzer, dan maakt het niet uit hoe goed deze vergrendeld zijn. Plaats daarom een Secustrip in elke kier langs het kozijn.

Scharnierbeveiliging

Naar buiten draaiende deuren en ramen hebben scharnieren die van buiten af bereikbaar zijn. Door de pennen te verwijderen kan een afgesloten raam of deur geopend worden. Door dievenklauwen te plaatsen, een dievenpin ter vervanging van twee scharnierschroeven te plaatsen of door veiligheidsscharnieren te plaatsen kunt u dit voorkomen.

Tip: Laat nooit een ladder vlakbij uw pand staan. De kans dat een inbreker een raam of deur op de verdieping forceert, wordt daardoor kleiner.

Ongewenst bezoek en de kierstandhouder

beveiligingAls mensen aanbellen en u doet open, dan kan die persoon gemakkelijk naar binnen dringen. Om dit te voorkomen kunt u een deurspion monteren. Zo ziet u voordat u opendoet wie er buiten staat.

Een tweede mogelijkheid is het bevestigen van een kierstandhouder. De kierstandhouder is veel sterker dan een deurketting.

Tip: Laat nooit een sleutel in het slot zitten.
Tip: Voor het plaatsen van insteekgrendels en dievenklauwen moet u zuiver horizontale gaatjes boren.

Voor het afschrikken van inbrekers kunt u uw pand natuurlijk ook elektronisch beveiligen. Meer informatie daarover in Elektronisch beveiligen en alarm.

Elektronische inbraakbeveiliging

Gerelateerde berichten