Klusidee

Huis beveiliging

huisbeveiligingBeveiliging in huis, welke keuzes maakt u voor uw huis beveiliging

Beveiliging van een huis met een elektronisch alarm kan vrij ingewikkeld en duur zijn. Het is dan ook aan te raden om voordat u een huis alarm gaat kopen te bepalen welke aspecten noodzakelijk zijn of advies in te winnen bij een erkend huis beveiliging bedrijf.

Voordat u een huis beveiliging systeem aanschaft

Aantal ramen en deuren
Bepaal van te voren welke ramen en deuren op het alarmsysteem dienen te worden aangesloten. Voor een goede huis beveiliging gaat u in ieder geval voor ramen en deuren op de begane grond.

Centrale
Bepaal de plaats waar u de centrale wilt hebben. De centrale geeft u de mogelijkheid het alarm aan en uit te schakelen. U kunt de centrale ook op meerdere plaatsen installeren. Vaak hangt het in de buurt van de voordeur maar een extra centrale in de slaapkamer geeft meer gebruikersgemak. Tegenwoordig zijn de meeste beveiligingssystemen draadloos. U heeft dus niet te maken met bedrading door het hele huis. Beveiliging door een draadloos systeem is tegenwoordig geheel veilig.

Alarm keuze
Bepaal het systeem waarmee de beveiliging alarm slaat. Wilt u dat u aangesloten wordt bij een beveiligingsbedrijf. Wilt u een stil alarm waarbij bij een melding via de telefoon een van te voren bepaald nummer wordt gebeld. Wilt u een alarm waarbij een mogelijke inbreker wordt afgeschrikt door middel van geluid en licht of wilt u een combinatie van deze mogelijkheden.

Rekening houden met gewoontes
Houd ook rekening met bepaalde gewoontes in het gezin. Indien u ’s nachts regelmatig naar de wc moet is het niet handig om ook daar de beveiliging in te schakelen. Ook met huisdieren zult u rekening moeten houden.

Inbraak, brand en lekkage
Wilt u een alarm dat puur gericht is op inbraak of wilt ook brandmelding en lekkage daarin meenemen.

Inbraak beveiliging

Gerelateerde berichten