Klusidee

De voordelen van een garagedeur

Tegenwoordig zijn garagedeuren verkrijgbaar in verschillende soorten, maten en materialen. In dit artikel kom je meer te weten over de voordelen van een garagedeur. Maar voordat we daar mee beginnen hebben wij ook nog een aantal soorten garagedeuren voor u op een rijtje gezet.

Soorten garagedeuren

Garagedeuren zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Garagedeuren zijn te verkrijgen in standaard maten maar kunnen ook op maat worden gemaakt voor als je bijvoorbeeld andere afmeting van de deuropening hebt of bij andere wensen.

De kanteldeur

Een kanteldeur is jarenlang de standaard garagedeur geweest. Een kanteldeur is enkelwandig en gaat tussen 2 spijlen door. Omdat de kieren bij een kanteldeur niet gesloten worden waardoor er al snel tocht ontstaat, kiest men er tegenwoordig sneller voor om een sectionale garagedeur aan te schaffen. Dit komt er mede door omdat deze garagedeur dankzij rubbers geen tocht doorlaten.

De sectionale garagedeur

Een sectionale garagedeur is opgebouwd uit horizontale lamellen en is een van de meest geïsoleerde garagedeuren. Een sectionale garagedeur kan worden uitgevoerd met een elektrische bediening. Als dat het geval is, is deze garagedeur dan ook nog eens extra veilig. Het belangrijkste voordeel van een sectionale garagedeur is dat veel merken sectionale garagedeuren aanbieden die altijd passen in de deuropening.

De openslaande garagedeur

Openslaande garagedeuren zijn vaak van hout gemaakt en hebben veel voordelen te bieden. Doordat ze vaak van hout gemaakt zijn zijn deze garagedeuren wel vaak de duurste in hun soort.

De loopdeur

Een extra toepassing voor je garagedeur is een loopdeur. Een loopdeur is te toe passen op een kanteldeur en een sectionale garagedeur waarbij je de garage snel kunt betreden zodat dat je het hele deurblad hoeft te openen. Deze optie is vooral handig als je bijvoorbeeld je fiets in de garage parkeert en hiermee snel in en uit wilt kunnen.

De voordelen

Garagedeuren hebben natuurlijk ieder hun specifieke voordelen maar er zijn ook veel voordelen die over het algemeen gelden.

Relatief lage vervangingswaarde

De vervanging van een garagedeur is relatief goedkoop. Afhankelijk van het mechanisme dat is aanschaft en het uiterlijk van de deur hoeft er bij vervanging vaak niet meer dan €100,00 te worden betaald. Een openslaande garagedeur is in verhouding het duurste omdat daar een speciaal beveiligingsmechanisme in is verwerkt. De kanteldeur zal de minste kosten met zich meebrengen. Hier zit een goedkoper mechanisme in en daardoor ook het minste werk. Natuurlijk kun je een garagedeur zo duur mogelijk maken als je wilt. Vooral als er een compleet nieuw systeem in moet komen.

Hoog bedieningsgemak

In het verleden waren garagedeuren moeilijk te bedienen. Vaak moest het bedienen van de garagedeur met de hand gebeuren en daarbij was een hoop spierkracht nodig. Tegenwoordig hebben garagedeuren een hoog bedieningsgemak. De mechanismen worden gemaakt op een lichte bediening en met de toevoeging van een motor is het mogelijk om de garagedeur met één druk op de knop te openen en te sluiten.

Ingebouwde isolatie

Tegenwoordig hebben vele soorten garagedeuren een ingebouwde isolatie. Bij een segment garagedeur is elk segment apart geïsoleerd. Hierdoor kan kou en vocht niet zomaar de garage binnen komen. Hierdoor is klussen en werken in de garage een stuk aangenamer en daarnaast zijn auto’s die in de garage worden geplaatst beter beschermd tegen vorst en vocht.

Om te kijken of je vergunningsvrij kunt bouwen en aanpassen kun je kijken op https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/bouwregelgeving/checken-of-vergunning-nodig-is-voor-ver-bouwen

Gerelateerde berichten