Klusidee

Een badkamer tegel vervangen

Wanneer er een tegel in de badkamer kapot gaat hoeft dat geen probleem te zijn; Wij beschrijven in dit artikel hoe u zeer eenvoudig een wandtegel of vloertegel kunt vervangen in de badkamer.

Wanneer u een flesje parfum laat vallen is het meestal niet het flesje dat kapot gaat maar vaak beschadigt u de vloertegel.
Wanneer u in een tegeltje geboord heeft kunt u de lelijke gaten dichtstoppen. Maar mooier staat het wanneer u de tegel gewoon vervangt.

tegel  tegel-vervangen

Er zijn drie effectieve oplossingen voor het repareren van een beschadigde wandtegel: u kunt de beschadiging afplakken, u kunt de gaten met een speciale stopverf voor tegels dichtmaken en de derde is de tegel in z’n geheel te vervangen door een nieuwe tegel. Deze laatste oplossing om de badkamer tegel te vervangen is de mooiste wanneer de tegel behoorlijk beschadigt is. Voor een mooie badkamer leest u de instructie om een kapotte tegel te vervangen in de badkamer.

U kunt de tegel alleen vervangen wanneer u nog een identieke tegel heeft liggen. Wanneer u een tegel bij gaat kopen zult u heel precies moeten kijken of er geen kleurverschil is. Wanneer u tegels koopt, denk er dan aan altijd iets meer te kopen dan u nodig hebt. Het kan gebeuren dat, wanneer u er later één moet vervangen, uw type niet meer in de handel is.Wij hebben voor het verwijderen van de tegel twee elektrische apparaten gebruikt. U kunt de hele klus ook doen met een beitel en een hamer. Belangrijk is wel dat u het met gevoel doet zodat de tegels die er omheen liggen niet beschadigen. Door een klein beetje tegellijm te gebruiken voor het plaatsen van de nieuwe tegel wordt het weer zoals het was. Lees altijd goed de gebruiksaanwijzing door voor het aanbrengen van de lijm.

Een kapotte wand tegel vervangen
Een kapotte vloer tegel verwijderen en vervangen

Gerelateerde berichten