Klusidee

Besparen op een nieuwe badkamer

Zes handige tips om te besparen op de nieuwe badkamer.

1. Bestellen bij verschillende bedrijven of laagste prijs garantie

De goedkoopste manier voor een nieuwe badkamer is om zelf de verschillende onderdelen te vergelijken en apart te bestellen bij verschillende aanbieders met de beste aanbiedingen of met een lijst van deze aanbiedingen naar een bedrijf te gaan die werkt met een laagste prijs garantie.

Bestel je de tegels bij het tegelbedrijf dat de mooiste aanbieding heeft. Misschien bestel je je bad bij een bouwmarkt en je wastafel bij een badkamerspecialist. Rondkijken loont! Het is wel aanteraden om vooraf je budget te bepalen. Laat dit vervolgens even los en ga kijken hoe je jouw ideale badkamer zou willen zien. Wanneer je dat helder hebt en boven budget uitkomt kun je keuzes gaan maken.

2. Offertes aanvragen bij een badkamerspecialist.

Je kunt ook offertes aanvragen bij badkamerspecialisten en die onderling gaan vergelijken. Toch zul je als je door gaat rekenen en een beetje op zoek gaat naar los materiaal vaak veel goedkoper uit zijn door het los te bestellen en dan een klusbedrijf of een ZZPer in schakelen om alles te installeren. Dit kan zo 40 procent schelen. Ga voor de kosten verdeling uit van materiaal/installatie in verhouding 50/50. Vergelijk bijvoorbeeld is een douche van deze aanbieder en gebruik de zoekmachine om de verschillen in kaart te krijgen. Ze ziet dat bepaalde produkten op andere websites tot wel 40 procent duurder worden aangeboden.

3. A-merken kranen en douchekranen of goedkoper

Ga je voor a-merk zoals Grohe of voor iets goedkoper maar ook zeker goed als Hot Bath. Ook kun je bij Ikea terecht voor de kranen

4. Over de grens kijken kan lonen

Voor sommige produkten kan het interessant zijn om in het buitenland te shoppen. Vergelijk niet alleen de aanbieders in Nederland maar bekijk bijvoorbeeld eens in Duitsland.

5. Rekening houden met de gemiddelde levensduur van een badkamer

Een badkamer gaat gemiddeld zo’n 20 jaar mee. Houd hier ook rekening mee. Het kan zijn dat er naar verloop van tijd bijvoorbeeld door ouderdom of gezinsuitbreiding een andere situatie kan ontstaan

6. Onderhandel over de prijs

De prijs is vrijwel altijd onderhandelbaar. Probeer altijd de prijzen van de concurrentie te bekijken. Wanneer je niet zo goed bent in onderhandelen kun je dat van de verschillende onderdelen als uitgangspunt nemen. Daarnaast zijn er bedrijven met laagste prijs garantie. Vooral produkten als kranen zijn zeer goed te vergelijken in tegenstelling tot bijvoorbeeld de meubels. Ga met de prijs naar beneden totdat je het gevoel hebt dat er niks meer afkan. Wat je dan altijd nog kan proberen is een extra artikel erbij proberen te krijgen. Je moet hier wel lef voor hebben.

Gerelateerde berichten