Klusidee

De voordelen van een metalen tuinhek

Zou je graag je tuin op een moderne manier willen omheinen? Of ben je op zoek naar een omheining voor bijvoorbeeld een dierenverblijf of een tuinhek voor optimale bescherming? Dan kan een metalen tuinhek het overwegen waard zijn! In dit artikel bespreken we alle voordelen van een metalen tuinhek

Stabiele metalen tuinhekken

Een metalen hekwerk is sterk en stabiel. Dit komt door de stevige verbinding die de staven vormen. Het toepassen van dubbele staven zorgt voor extra stevigheid. Bij de toepassing van een dubbele staaf omklemd een dubbele horizontale staaf, die net wat dikker is, de verticale staaf. Deze verticale en horizontale staaf vormen samen een mat die als paneel tussen de palen wordt geplaatst. Dit zorgt voor het dubbelstaafs hekwerk. Deze toepassing zorgt dus voor een sterk en stabiel metalen tuinhek!


Fraai design

De hekwerken van tegenwoordig zijn minder saai dan die van vroeger. Ze zijn mooi afgewerkt en hebben een open uitstraling dankzij de mazen waar je doorheen kunt kijken. Een hekwerk van metaal geeft een ruimtelijk gevoel en het hek beschermd tegen ongewenst bezoek. Voor woningen met een fraai uitzicht is een metalen hek wellicht de beste optie omdat kunt blijven genieten van het uitzicht. Dus ook voor het oog is een metalen tuinhek leuk!

Het hek dichten met klimop

Voor een fraaie groene tuinafscheiding is het plaatsen van een metalen hek in combinatie met een klimop (hedera) een goed idee. Plaats je hek en plant aan de binnenkant een paar centimeter naar binnen de hedera. Zodra deze gaat groeien begeleid je de plant door het een beetje door het hek te laten draaien. De eerste 30 cm zou je nog vast kunnen zetten, daarna gaat de plant zijn eigen gang.


Toepassingen voor tuin maar ook als dierenverblijf

Een metalen hekwerk wordt vaak geplaatst als een omheining van een bedrijventerrein. Door de stevigheid van een metalen hekwerk geeft dit een veilig gevoel. Beschikt u over een dierenverblijf? Ook dan is een metalen hekwerk interessant. Mensen kunnen niet zomaar bij uw dieren komen en uw dieren kunnen niet zelf ontsnappen.

Naast dat u een tuinhek kan plaatsen bij uw bedrijf of dierenverblijf kan dit ook gewoon in uw tuin geplaatst worden. Het ziet er mooi uit en het verhoogt de esthetische waarde van woningen. Je kunt ervoor kiezen om ook een metalen poort toe te voegen om uw tuin volledig af te sluiten.

Makkelijk op te zetten

Het opzetten van een metalen tuinhek gaat makkelijk. Wel is het handig om dit met twee personen te doen. Zorg voor een goede voorbereiding, kies de juiste bevestiging afhankelijk van de ondergrond en het hekwerk. Er zijn al veel topics met vragen over plaatsingen van schuttingen en hekwerken op ons forum gesteld.

Gerelateerde berichten