Klusidee

De flexibiliteit van een klassieke keuken

Wie wel eens naar een nieuwe keuken heeft gekeken weet het: er zijn héél veel prachtige stijlen, kleuren, materialen en uitvoeringen in keukenland. Dat is natuurlijk fijn, maar kan het soms ook lastig maken om tot een weloverwogen keuze te komen. Want wat past nou het beste bij jouw smaak en de rest van jouw interieur? Modern, industrieel, landelijk, greeploos? Of ga je toch liever voor de romantiek van een klassieke keuken? Dat laatste zou ons niet verbazen. Een klassieke keuken is al vele jaren onverminderd populair en niet zonder reden.

1 Een stijl van alle tijden

Een keuken uitzoeken doe je niet elke dag. Het gaat altijd om een stevige uitgave, en daar mag je best de nodige tijd voor nemen. Daarbij is het verstandig om goed vooruit te denken. Kies je voor een hele markante trend, dan bestaat de kans dat je een paar jaar later alweer moet actualiseren. Wat dat betreft ben je beter af met een mooie klassieke keuken. Die is van alle tijden en verveelt nooit. Bovendien laat een klassieke keuken zich makkelijk combineren met verschillende woonstijlen, zodat je zonder probleem je interieur af en toe kunt aanpassen zonder meteen op zoek te gaan naar een nieuwe keuken!

2 Nostalgische gezelligheid

Heb je je zinnen gezet op een klassieke (ofwel landelijke) keuken? Dan weet je zeker dat je veel warmte en gezelligheid in huis haalt. Die warmte en gezelligheid zoeken we ook steeds meer in de keuken zoals uit Belgisch onderzoek onlangs bleek. De nostalgische uitstraling creëert een traditionele sfeer en geeft je keuken een erg uitnodigend karakter. Typerend voor een klassieke stijl is het gebruik van klassieke materialen en details met een hoog retrogehalte. Wat dacht je bijvoorbeeld van sierlijke afwerkingen en fronten? Of van een nostalgische kraan en een fraaie schouw? Daarmee roep je al gauw een warm en vertrouwd thuisgevoel op. Ook de kleuren zijn vaak warm en rustgevend. Is zo’n klassieke stijl dan niet tegelijkertijd een beetje saai en ouderwets? Nee hoor, geen sprake van! Zeker niet als je er op subtiele wijze eigentijdse functies en moderne apparatuur in verwerkt. Dan krijg je namelijk een fraaie combinatie van een romantisch design met de techniek van morgen.

3 Sprekend hout

Een klassieke keuken staat voor warmte en sfeer. Het zal je niet verbazen dat hout en houtlook daarbij een belangrijke rol spelen. Met name de rustige kleuren en structuren van hout creëren een aangenaam omgevingsgevoel. En denk nu niet meteen dat je dan alleen maar kunt kiezen uit slechts een paar massieve houtsoorten. Integendeel: de printtechnieken zijn tegenwoordig in staat om een houtlook te creëren die je niet meer van echt hout kunt onderscheiden. Zelfs kenners kunnen het verschil vaak niet meer met het blote oog zien. Voor een beperkte keuze in houtsoorten hoef je dan ook niet te vrezen: juist door de optie van houtlook kun je bijna uitzoeken wat je maar wilt. Dus er is altijd een houten keuken die bij jouw persoonlijke wensen past. Als je een complete klassieke keuken in houten uitvoering overigens teveel van het goede vindt, kun je een vergelijkbaar gevoel bereiken met alleen een houten keukenblad of een aantal houten fronten. Nog steeds heel klassiek, maar minder overweldigend…

4 Geen keuken zonder service!

Een nieuwe kwaliteitskeuken vergt een serieuze investering, daar is geen twijfel over mogelijk. Wil je jouw investering zo verantwoord mogelijk maken, let dan niet alleen op het design en de kwaliteit van de keuken zelf, maar ook op een goede service vanaf aankoop tot plaatsing. Denk daarin niet te klein! Een goede keukenzaak zal apparatuur zeker gratis leveren vanaf € 150,- en gratis je oude apparaat retour nemen. Je moet een bedenktijd van minstens 14 dagen krijgen en kunnen blindvaren op ruime keukenkennis en een deskundig advies. Niet alleen in een showroom, maar ook online. Want daar wordt het nu eenmaal steeds eenvoudiger om jouw ideale klassieke keuken geheel naar eigen inzicht samen te stellen. Nu alleen nog op zoek naar een scherpe prijs, en je klassieke keuken komt wel héél snel dichterbij…

Gerelateerde berichten