Klusidee

Wand panelen plaatsen

Bekleden met wand panelen of schroten en plaatsen van de wand panelen

Wie zelf panelen of schroten gaat plaatsen  bevestigd deze op een raamwerk van latten die op een onderlinge afstand van ca. 40 cm aan de wand of het plafond vastgeschroefd worden. Meestal zijn het houten panelen die in allerlei soorten en maten te verkrijgen zijn. Voor het plaatsen van de panelen/schroten zijn er bijpassende clips leverbaar, bij mes en groef kun je als de mogelijkheid aanwezig is ook in het paneel/schroot schroeven.

wandpanelen-1

 

Wij raden u aan om bij het plaatsen van het eerste wand paneel/schroot een rand van 1,5 tot 2 cm aftezagen om het paneel/schroot makkelijker te plaatsen.

wandpanelen

 

Het eerste paneel wordt loodrecht met schroeven in de geplaatste balken vastgeschroefd.( als het een houten paneel/schroot is moet u rekening houden met een ruimte van 15 mm tussen wand en paneel

wandpaneel

 

Schuif de clips aan de tegenoverliggende zijde van het paneel in de groef en spijker deze op de balk vast. Hierna schuift u het volgende paneel aan en bevestigt u dit paneel met de clips aan de groefzijde op de balken. enz.

wandpaneel-1

U kunt nu de randen afwerken met plinten of afwerklijsten bij voorkeur met lijm.
Materialen die u nodig heeft.

Schilderen van een muur
Kooflijsten sierlijsten en rozetten

Gerelateerde berichten