Klusidee

Vaatwassers zijn economisch en milieubewust

afwasmachineOf het nou 1 keer per week is of 1 keer per dag. Minstens de helft van de mensen neemt regelmatig de afwasborstel in de hand. Het behoort tot de minste klussen in de keuken.

Het afwassen is verspilde tijd. Wie milieubewust is en economisch aan de portemonnee denkt kan beter om een vaatwasser te kopen aldus de mensen met een vaatwasser. Hoe zit dat?

Feiten en vooroordelen over de vaatwasser

Er zijn nog al wat vooroordelen over de vaatwassers. Met deze beschrijving geven we u uitgebreide informatie over de vaatwasser.

Een groot deel van de mensen denkt dat het voordeliger is om een afwas zelf te doen. Een afwasmachine kopen kan dan misschien wel uit voor grote families maar niet voor kleine gezinnen. Ook vinden ze het vaak een nadeel dat lang niet alles in de machine past. Hele vieze pannen moet je sowieso met de hand doen en de machine maakt ook veel te veel geluid.

Niets is minder waar. Mensen die de afwas nog met de hand doen gebruiken veel meer water, zijn meer geld kwijt en zijn op die manier minder milieubewust bezig dan de mensen met een goede afwasmachine. Wetenschappers hebben uitgerekend dat er 213 uur per jaar wordt afgewassen. Een afwasmachine in de keuken levert tijdwinst op, is milieubewust en economisch gezien betaalt het zich snel weer terug. Wie op zoek gaat naar een milieubewuste vaatwasser bespaart extra, er zijn tegenwoordig zeer milieubewuste vaatwassers op de markt.

Energiebesparing

zuinigDe nieuwe generatie vaatwassers zijn zeer zuinig en milieubewust. Gemiddeld gebruiken ze zo’n 14 liter water tegenover 40 liter water voor een handafwas. Tegenwoordig wordt het energieverbruik aangegeven d.m.v. de energie-efficiëntieklasse. Met name de machines in klasse A zijn zeer zuinig in verbruik. Een gemiddelde handafwas zorgt voor een hoger watergebruik.

Te integreren in elke keuken

afwasmachinesDe moderne vaatwassers passen in alle keukens. De afwasmachine wordt volledig geïntegreerd in de keuken. Ze krijgen dan ook dezelfde deur als de deuren in de rest van de keuken. Bij de volledig geïntrigeerde modellen is alleen het bedieningspaneel zichtbaar.

De nieuwste machines hebben tevens een instelbare functie, waarmee u de machine op een van te voren bepaald tijdstip kunt laten starten. Doordat de machines heel weinig geluid maken kunt u met de instelknop de afwas ook ‘s nachts doen tegen het lagere elektriciteitstarief.

Speciaal voor de kleinere keukens zijn er ook modellen van 45 cm.

De meeste afwasmachines zijn uitgerust met een waterveiligheidssysteem. Dit systeem beschermt uw keuken tegen wateroverlast. Zelfs bij een eventuele stroomuitval kan het water niet zijn gang gaan.

De moderne vaatwasser doet zijn werk snel, efficiënt, energiebesparend met weinig geluid. De gelukkige bezitter houdt zou nog tijd over voor een hoop andere dingen.

Tips kopen vaatwasser

Gerelateerde berichten