Klusidee

Radiatoren om het warm van te krijgen…

Ben je je aan het oriënteren op een nieuwe radiator en gaat jouw voorkeur uit naar een eigentijdse paneelradiator? Dan zijn er heel wat mogelijkheden om uit te kiezen! Zoals met alles heb je goede en minder goede producten, dus het is wel zaak om je een beetje voor te bereiden. Wat zijn voor jou de belangrijkste kenmerken waaraan de radiator moet voldoen? Leg je het accent op de uitstraling en kies je voor het mooiste design? Of ben je meer van het functionele en zoek je vooral een radiator die zuinig en efficiënt verwarmt? Misschien wil je wel gewoon alles in één, dat kan ook. Zeker is dat jouw wensen en situatie het startpunt van jouw zoektocht vormen.

#1 Online deskundigheid

Voor die zoektocht hoef je tegenwoordig in elk geval het huis niet meer uit. Er zijn diverse gespecialiseerde radiator webshops waar je heel makkelijk en uitgebreid je keuze kunt maken. Meer dan een laptop of smartphone heb je niet nodig. Even inloggen en je vindt binnen de kortste keren beslist de paneelradiator die aansluit bij jouw ideeën. Daarbij beschikken de grotere webshops natuurlijk over de meeste bekende en minder bekende merken, wat het zoeken extra simpel maakt. En weet je het even niet meer? Dan hoef je maar te bellen, te mailen of te chatten voor een persoonlijk advies van echte vakmensen. Dat vergroot de kans dat je in één keer raak schiet.

#2 Vlakke paneelradiatoren

De moderne, vlakke paneelradiator (ofwel plaatradiator) is al vele jaren mateloos populair. Niet zo gek, want ze zijn er in allerlei maten en uitvoeringen en verwarmen je woonkamer, slaapkamer of hal optimaal. Vaak zijn ze zelfs nog efficiënter dan de traditionele ‘gegolfde’ of ‘ribbeltjes’ radiatoren. Doordat je ze ook nog eens kunt krijgen in verschillende stijlen en kleuren, is er altijd een model dat in jouw interieur past.

Een vlakke horizontale paneelradiator verschilt nogal van een traditioneel model qua werking. Zo heeft hij een warmtewisselaar die slimmer in elkaar zit en hij geeft maximale warmte af door zijn grotere paneeloppervlak. Ook werkt hij al heel goed bij lagere watertemperaturen en is de ruimte sneller warm. Dat draagt niet alleen bij aan jouw comfort, maar betekent ook een leuke besparing op je energiekosten.

Goede merken die je vaak tegenkomt zijn Jaga Strada, Jaga Tempo Wand, Thermrad Super 8 Plateau, Thermrad AluBasic Design en Brugman Centric 6. Bang dat je dan een stuk duurder uit bent dan met een of ander B-merk? Die vrees is ongegrond! Want door de kortingen die je bij sommige online aanbieders krijgt, zul je nauwelijks een prijsverschil merken en soms zelfs nog voordeliger uit zijn. Terwijl je dan wél zeker weet dat je iets koopt waar je jaren mee vooruitkunt!

#3 Bestellen zonder risico

Eén ding is zeker: bij de bekende online aanbieders van radiatoren heb je zeker genoeg keuze. Daar komt bij dat het ook heel eenvoudig is om te bestellen. Vaak vind je op de betere websites handige filters, zodat je precies bij de radiator uitkomt die het beste bij je past. Ook aansluitmaterialen kun je online selecteren en meebestellen. Is jouw favoriete radiator op voorraad – en dat is bij de bekende webshops doorgaans het geval – dan heb je hem binnen één werkdag in huis en kun je hem meteen gaan installeren. Als je slim bent, zoek je een winkel waar je zo weinig mogelijk verzendkosten betaalt. Gratis bezorging vanaf € 50,- is geen uitzondering, dus even goed checken loont de moeite. Check dan meteen even of je achteraf of gespreid kunt betalen. Voor één radiator zal dat misschien niet nodig zijn, maar als je je hele huis onder handen wilt nemen… Zorg ook dat je je aankoop zonder gedoe retour kunt sturen als hij toch niet bevalt. Gangbaar is een retourtermijn van 14 dagen. Is het minder? Kijk dan gewoon even verder!

#4 Elke ruimte fraai verwarmd

Paneelradiatoren hebben een dubbele uitstraling: ze verwarmen perfect en hebben een oogstrelend design. Technisch gezien zijn ze zeer solide en helemaal van deze tijd. Dus alle ingrediënten zijn aanwezig om jouw ruimte op fraaie en efficiënte wijze te verwarmen. Welke ruimte? Elke ruimte! Want er is een passende oplossing voor iedere woon- en werkomgeving. Als je je goed oriënteert en de juiste keuze maakt, kun je jarenlang genieten van een aangenaam binnenklimaat! Heb je vragen over de installatie van paneelradiatoren post deze in de verwarmingsrubriek op het Klusidee forum.

Gerelateerde berichten