Klusidee

De voordelen van een goed geïsoleerd huis

Het isoleren van je huis brengt veel voordelen met zich mee. Zowel in de winter als in de zomer zorgt isolatie van je huis voor meer wooncomfort. In de winter houdt goede woningisolatie je huis lekker warm en in de zomer blijft je huis juist lekker koel. Maar welke voordelen heeft het isoleren van je huis nog meer?

Bespaar geld met woningisolatie

Bij een geïsoleerd huis kunnen de energiekosten tot wel 30% omlaag gaan. Doordat er flink bespaard kan worden op de energierekening maakt dat het isoleren van je woning een relatief lage investering is. Op de website van milieucentraal is te lezen dat een hoekhuis dat goed geïsoleerd is gemiddeld zo’n 700 kubieke meter gas gebruikt. Voor een woning die gelijk is aan eerder genoemde hoekwoning maar de isolatie niet op orde heeft komt het neer op 3000 kubieke meter gas. Dit scheelt bijna € 2000,- aan gasverbruik.

Minder warmteverlies door dak en gevelisolatie

Zonder isolatie verdwijnt er via het dak tot wel 30% van de warmte in huis. Daarom is dakisolatie zeker aan te raden. Bij dakisolatie kan er worden gekozen voor het isoleren van de binnenkant of de buitenkant van het dak. Het voordeel van het isoleren aan de buitenkant van het dak is dat de constructie van het dak hierbij ook beschermd wordt.

Gevelisolatie zorgt ervoor dat er geen warme of koele lucht via de muren verdwijnt. In relatief jonge huizen is dit doormiddel van isolatie tussen de spouwmuren vaak al gedaan. Hierbij is in de tussenruimte van de spouwmuur dan al isolatiemateriaal geplaatst. In oudere huizen kan dit later toegepast worden. In onderstaande video zie je het plan van aanpak. Deze werkzaamheden kunnen vaag al binnen een dag worden afgerond.

Meer wooncomfort

In een geïsoleerd huis is de temperatuur constant. In de zomer houdt isolatie de warmte buiten en in de winter is je huis sneller warm. Door de isolatie wordt er ook geen tocht toegelaten en houdt het daarnaast vocht en schimmel tegen. Bovendien is een geïsoleerde woning minder gehorig wat vooral ideaal is bij rijtjeswoningen of tweegezinswoningen.

Als je snel last van koude voeten hebt in huis is vloerisolatie zeker aan te raden voor meer wooncomfort. Bij vloerisolatie kan er minder kou in je vloer trekken waardoor je met blote voeten kan rondlopen waarbij de vloer comfortabel warm aanvoelt. Vloerisolatie kan gemakkelijk onder je vloerbedekking worden aangebracht zodat je er niets van ziet.

Goed voor het milieu

Een huis met een groen energielabel is het meest energiezuinig en stoot minder CO2 uit. Hierdoor zorg je naast een lagere energierekening ook nog eens goed voor het milieu! Wat goed is om te weten is dat als je woning geïsoleerd wordt, je ook een nieuw energielabel kan laten aanmeten. Dit komt weer ten gunste van de waarde van je huis.

Gerelateerde berichten