Klusidee

Een raam plaatsen in een nieuwe deur

Glas raam plaatsen

Om een glas raam te plaatsen of zetten neemt u de deur uit de opening. Leg hem plat op de grond of over de schragen. In de sponning brengt u een flexibele kit aan. Hier drukt u het glas stevig in.

glas_zetten

Met behulp van een verstekbak, -zaag, of -geleider maakt u de glaslatten op maat en schroeft u ze vast. Voor een raam met dubbel glas zijn er speciale apart leverbare glaslatten.

Tip: De glaslatten worden aan de binnenkant gezet; zo wordt de kans op inbraak verkleind.

Lak of schilder de deur direct na het afhangen, inclusief de boven- en onderzijde, scharnier-uitkrozingen, slotgat, brievensleuf, glassponningen en glaslatten rondom. De naden dient u extra te behandelen. De deur behandelt u minstens driemaal om een goed resultaat te behalen. Schuur de deur tussen de behandelingen licht op.

verven

Tip: Verf de deur voordat u het glas raam gaat plaatsen in de nieuwe deur en afhangt. Sommige delen zijn na afhangen lastig te bereiken.

Schildert u een deur, een raam of een kast verwijder dan de knoppen, sluitingen en alle andere ijzerwaren die u in de weg zitten. Ergens omheen schilderen is veel lastiger dan een paar schroeven los- en vastdraaien. Wanneer u meer wilt weten over het schilderen van hout kijkt u dan bij welke verf kiezen we.

 

Het plaatsen van een deur

Terug naar de rubriek ramen-deuren

Gerelateerde berichten