Klusidee

Waterbesparing badkamer

Waterbesparing tips voor in de badkamer! Lees hier alles over waterbesparing en besparing van energiekosten in de badkamer.

Met de stijging van de energiekosten is het goed om te kijken waar u op eenvoudige wijze kunt besparen. Met name in de badkamer is er volop voordeel te halen. Het zijn vaak kleine bedragen maar opgeteld aan het einde van het jaar is het een aanzienlijk bedrag.

Waterbesparende douchekop

waterbesparende-douchekopHet douchen bepaalt in veel huishoudens het grootste deel van het watergebruik. Wanneer u wilt gaan besparen liggen hier tal van mogelijkheden.

Schaf bijvoorbeeld een waterbesparende douchekop aan. Deze douchekoppen besparen u bijna de helft van het water. Doordat de druppels in fijnere vormen naar beneden komen merkt u geen verschil met uw huidige douchekop. Het bespaart u niet alleen een hoop water maar ook een hoop gas.

Wanneer u een keukengeiser heeft is het installeren van een waterbesparende douchekop niet mogelijk. Het is aan te raden om voor dat u over gaat te noteren wat voor installatie u in huis heeft. Niet alle besparende douchekoppen zijn voor elk systeem geschikt.

Korter en effectiever douchen

kranenWanneer u er veel voor over heeft om de rekening omlaag te krijgen zou u de douchetijd kunnen verkorten. Zeker wanneer u te maken heeft met een groot gezin zijn afspraken hierover zeer effectief. Ook zou u de kraan dicht kunnen draaien wanneer u zichzelf inzeept.

Draai de kraan dicht wanneer u scheert of u tandenpoetst en zet de kraan aan wanneer u die ook werkelijk nodig heeft.

Om de juiste temperatuur van de douche te vinden draaien we de kranen vaak verder open. Probeer de verleiding van een keiharde straal te weerstaan en probeer de juiste temperatuur te vinden door de kraan juist wat dichter te draaien.

Besparen in bad

bad-besparingOok in bad is het nodige water te besparen met de klusidee tips:
Om te beginnen moeten we vermelden dat een korte douche aanzienlijk zuiniger is dan een bad!

Wanneer we de kraan aanzetten hebben we de stop er vaak nog niet in. We zoeken dan nog naar de juiste temperatuur. Doe die stop erin en zoek met een niet al te harde straal naar de juiste temperatuur. Het helpt een beetje maar … alle kleine beetjes helpen.

Hoevaak laten we het bad niet zo vol lopen dat wanneer we erin gaan zitten het water al door de beveiligingsafvoer wegloopt. Probeer hier wat scherper in te zijn, het bad hoeft tenslotte niet overvol om ervan te genieten.

De Gootsteen

tandenpoetsenBij het tandenpoetsen gaat gigantisch veel water verloren. Veel mensen zetten de kraan aan en gaan dan een minuut poetsen. Het water blijft maar doorstromen zonder dat het gebruikt wordt. Draai die kraan dicht en zet hem pas open wanneer u daadwerkelijk water nodig heeft.

Als een kraan 20 druppels per minuut lekt, is dat 2200 liter water per jaar. Het repareren van een lekkende kraan is niet moeilijk en bespaart u een hoop geld

Toilet

Het doorspoelen van het toilet zorgt ook voor een aanzienlijk deel van de waterrekening. Wanneer uw toilet nog geen spaarknop heeft kunt u hiermee behoorlijk besparen. Deze knop is eenvoudig te installeren en u bespaart per persoon per dag gemiddeld16 liter water. Dat is op jaarbasis bijna 15.000 liter.

Gerelateerde berichten