Klusidee

Kliklaminaat leggen

laminaat-1Laminaat bestaat uit geperst plaatmateriaal. De bovenkant van het kliklaminaat is een slijtvaste kunststoflaag, aan de onderzijde voorzien van een beschermende derde laag, die bij de betere soorten van het zelfde materiaal is gemaakt als de toplaag. In de toplaag van het kliklaminaat is een fotoprint opgenomen die een onbeperkt aantal uitvoeringen mogelijk maakt, bijvoorbeeld hout, steen,- en fantasiedessins.

Kliklaminaat is in vele verschillende dessins verkrijgbaar. Het kwaliteitsverschil van de verschillende laminaat vloeren is zeer groot. Voor een veel belopen kliklaminaat vloer zult u een kwalitatief betere vloer moeten leggen dan voor laminaat in een slaapkamer.

Zelf kliklaminaat leggen

Laminaat vloeren zijn goed zelf te leggen. We onderscheiden twee soorten:

Veer en groef laminaat

– Het laminaat wordt zwevend geplaatst op de ondervloer
– Het laminaat wordt met veer en groef aan elkaar gelegd.  Door lijm in de groef te smeren worden beide delen aan elkaar gelijmd.

Aangezien elke laminaatvloer zijn eigen eigenschappen heeft is het aan te raden de leginstructie van de desbetreffende vloer goed door te lezen.

Kliklaminaat

Zelf kliklaminaat leggen is een eenvoudige klus.

Veer en groef worden aan elkaar vastgeklikt (zie foto)

Deze vorm van laminaat leggen is een stuk eenvoudiger. Bij een verhuizing kunt u de vloer weer gebruiken.

Bewaar altijd een extra stuk. Bij een beschadiging aan uw laminaat kunt u op deze manier makkelijk een strook vervangen.

Beweging 1:
Over de lengte klikt u de panelen in elkaar door middel van de wentelbeweging.

kliklaminaat

Beweging 2:
Met behulp van een hamer en het speciale Uniclic-stootblok worden de kopse kanten van de panelen geleidelijk in elkaar getikt, tot tand en groef vast klikken.

click-laminaat

Er zijn tegenwoordig prachtige kliklaminaat vloeren op de markt. Oriënteer eerst en laat u zich goed adviseren voordat u tot koop van een laminaat vloer overgaat!

 

Materialen die u nodig heeft

Gerelateerde berichten