Klusidee

Elektrische vloerverwarming

Het grote verschil met vloerverwarming aangesloten op de cv is de installatie. Electrische vloerverwarming wordt geleverd op zeer dunne matten waarop de verwarming is gemonteerd.

Bij gewone vloerverwarming zullen er sleuven gemaakt moeten worden in de vloer. Bij elektrische verwarming is dit niet nodig en het is dus vele malen makkelijker aan te leggen dan de gewone vloerverwarming.

Verwarmde badkamervloer of ook in de woonkamer?

Meestal wordt elektrische verwarming toegepast in kleine ruimtes die u door de verwarmde elementen wat extra comfort geven. Een badkamervloer is zeker geschikt maar voor een woonkamer is deze manier van vloerverwarming eigenlijk te groot.

Tegels en vloerverwarming

Wanneer u in de badkamer vloerverwarming aan gaat leggen is het niet direct nodig de gehele oude vloer eruit te slopen. De vloerverwarming bestaat uit dunne matjes waarover u opnieuw kunt tegelen. Door de vloerverwarming komt de vloer ongeveer een centimeter hoger te liggen.

Kosten

Elektrische vloerverwarming is in het gebruik iets duurder. Doordat de vloerverwarming in het gebruik beter te regelen is en de installatiekosten lager liggen is het verschil in kosten niet al te groot.

Garantie en onderhoud

Wanneer vloerverwarming goed is aangelegd heeft het geen onderhoud nodig. De meeste leveranciers geven in het algemeen 10 jaar garantie.

 

Traditionele vloerverwarming
terug naar de rubriek verwarming

Gerelateerde berichten