Warmtepomp in combinatie met vloerverwarming

Pietertje123

  • #21
@Kacheltje: ik weet niet wat het warmteverlies van de woning is. Het is een nieuwbouwhuis dit jaar opgeleverd. Ik kan het eens navragen bij de bouwer.

@Denkerd: het klopt dat dit toestel niet ontworpen is om cv water te verwarmen. Het is gemaakt om warmwater te bereiden voor keuken en douche etc. met de warme lucht die hij afzuigt uit het huis. De cv is dan alleen voor verwarming. Deze situatie hadden we in ons vorige huis in Groningen. 'sNachts warmt de pomp het water op met nachtstroom.

Mijn intentie was om hem in dit huis te gebruiken voor de cv in voor/na jaar. Niet in combinatie met warmwater. Dit wordt te ingewikkeld.

Het mooiste zou zijn dat ik hem zo kan aansluiten dat als de boiler leeg is de cv het overneemt. Dit zal ik moeten regelen. Het is volgens mij niet simpel te doen met een driewegklep en een voeler.

Nog even over het aansluiten als een radiator: ik weet ook dat bij een radiator warmwater in en koud water uit gaat. Mijn idee was dat als je de boiler omgekeerd aansluit en de cv pomp aan gaat er dan koud water in en warm water uit komt. Dit warme water komt dan de cv in waardoor deze niet aanslaat. Enige probleem is zoals genoemd dat dit niet meer werkt als de boiler leeg is. Dan gaat de cv de boiler opwarmen. Dat wil je natuurlijk niet. Hier zou een termostatische klep tussen moeten die dicht gaat als de wp temperatuur onder de 40 graden zakt (setpoint cv ketel). En pas weer open gaat als het water weer 60 graden is.
 

Kacheltje

  • #22
Er hoort bij de bouwer een berekening aanwezig te zijn om aan te tonen dat de woning aan deverplichte EPC waarde voldoet.
Ik neem aan dat dit kostenloos op te vragen is.

Bij een rijtjeswoning met gelijkwaardige woningen hoeft dit niet bij elke woning omdat de bouw identiek is. Ga er van uit dat je niet de hele woning op 1300 watt warm kan houden in de koudste dagen van het jaar. Uitzondering is een passief woning.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu