Algemene forumregels

Klusidee ralf

Administrator
Admin
  • #1
Forumregels.

* Het plaatsen van berichten houdt in dat je je aanpast aan onderstaande richtlijnen voor het gebruik van het forum.

* Dit forum richt zich op klussers die voor huis-, tuin- en keuken klussen advies nodig hebben. Indien uit vraagstelling blijkt dat de vraag buiten het voornoemde doel valt hebben de moderators het recht het onderwerp te beëindigen naar inzicht van de moderator.

* Voor dit forum zijn moderators en site-admins toegewezen. De forumleiding bepaalt wie moderator wordt en voor welke rubriek(en). Discussie daarover is niet mogelijk. Een beschrijving wie welke rubrieken modereert en wat de bevoegdheden van de moderators zijn, is hier te vinden.

* Dit forum kent vaste beantwoorders en specialisten. Deze krijgen een vermelding bij de forumnaam. De forumleiding bepaalt wie welke vermelding krijgt.


Omgangsregels

* Op dit forum gelden de normale omgangsregels, behandel anderen zoals je zelf behandelt wilt worden en plaats geen opmerkingen en reacties van aanvallende, vijandige, belerende of uitlokkende aard.
Leden die zich niet naar deze regels gedragen en/of de goede sfeer op dit forum aantasten krijgen een gele kaart en worden bij herhaling van het forum van Klusidee verwijderd.

* Mocht een bezoeker of moderator van het forum zich zodanig gedragen, dat je je eraan stoort, wendt je dan nooit via het forum zelf tot deze persoon. Gebruik in dat geval een Privé Bericht om met deze persoon contact op te nemen, of met een moderator of de site-administrator indien discussie met de persoon zelf je niet zinvol lijkt.


Plaatsen van berichten en overige zaken

* Een quote is bedoeld om een stukje tekst aan te halen uit een eerdere reactie, en is overbodig als dat stukje tekst net boven jouw reactie staat, het komt de leesbaarheid niet ten goede.

* Gebruik hoofdletters alleen aan het begin van een zin en voor afkortingen, nooit om een hele zin, topictitel of bericht weer te geven: dit wordt gezien als schreeuwen en is zeer onbeleefd.

* Gebruik kleuren alleen functioneel. Maak niet overdadig gebruik van smilies. Links mogen geplaatst worden als ze iets toe te voegen hebben aan de vraag.

* Reclame in reacties, forumnaam, avatars en onderschrift zal worden verwijderd en forumnaam wordt aangepast.
Onderschriften die een mening of uiting bevatten over politiek, geloof, of andere maatschappelijke opvattingen zullen door de forumleiding verwijderd worden.

* Berichten kunnen door moderators of site-admin worden opgeschoond of gewijzigd ter verbetering van het forum. Dode links kunnen worden aangepast of in zijn geheel verwijderd worden.

* Discussies kunnen worden gesloten, indien de moderatoren vaststellen dat een discussie geheel niet meer over het oorspronkelijke onderwerp gaat (off-topic).

* In gevallen waarin de regels niet voorzien beslissen de forumleiding en moderators.
Aanwijzingen van de forumleiding en moderators dienen opgevolgd te worden.

* Het dubbelposten van één onderwerp in meerdere rubrieken is niet toegestaan, van een dubbel topic wordt er eentje verwijderd.

* De door het Forum beantwoorde vragen zijn een indicatie hoe het probleem opgelost kan worden, ze vervangen nooit het oordeel van de deskundige ter plaatste. Het volgen van het advies is dan ook voor eigen kosten en risico.

* Er worden geen kostprijzen van materialen en arbeid gegeven. Eventuele offertes van derden zullen direct verwijderd worden. Een enkele keer zal een richtprijs van een onderdeel voor cv, witgoed of elektra genoemd kunnen worden.

* Het plaatsen van enquêtes en vragen voor onderzoeken en studies met een (al dan niet) commercieel karakter is niet toegestaan.

* Het Klusidee forum is bedoeld voor doe het zelf klussen. Vragen over werk dat uitgevoerd is/wordt door derden zullen naar eigen inzicht van de beantwoorders worden beantwoord. We roepen de beantwoorders op met terughoudendheid te reageren op dergelijke vragen en het doe het zelf aspect niet uit het oog te verliezen.

* Bij te nadrukkelijk bedrijf en/of merkgerichte adviezen, reclame en suggesties of vragen daarover kunnen de merk- of bedrijfsnamen verwijderd worden.

* Via de door leden geplaatste berichten op het forum mogen geen materialen, onderdelen of (complete) apparaten verhandeld worden. De vaste beantwoorders zijn weliswaar vaak vakmensen in een bepaalde richting, maar zullen nooit ingaan op vragen om dergelijke materialen te leveren (of aan te prijzen). De vaste beantwoorders zijn niet beschikbaar voor het (betaald of onbetaald) bij andere forumleden uitvoeren van werk. Vragen hierover zullen verwijderd worden.

* Er worden in de door leden geplaatste berichten op dit forum geen adressen verstrekt van bedrijven of personen ten behoeve van het uitvoeren van klussen, reparaties of andere bezigheden of het verkrijgen van materialen.
Vragen naar zulke adressen zullen verwijderd worden.

* Er worden via dit forum geen schema s, (service-) documentaties of normbladen verstrekt, of links naar sites waar die te downloaden zijn tenzij de betreffende informatie openlijk en legaal op het internet beschikbaar is voor download.
Links naar illegale downloadsites zullen direct verwijderd worden, hetzelfde geldt voor vragen/aanbiedingen voor dergelijke documentatie.

Dank je voor het lezen van de forumregels en veel klusplezier op en door Klusidee.
 
  • Like
Waarderingen: Esther71

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu