Vloerverwarming in combinatie warmtepomp

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #21
Stel je eens voor dat het mogelijk is, dat iemand in meerdere vakgebieden jaren ervaring heeft. Wat ben je jaloers dat jij op één paard hebt gewed.

Gezien je reactie zit je ernstig om werk verlegen.

Als je ook op deze wijze met je klanten omgaat, zul je alleen maar minder werk krijgen.

Maar ik ben het in één ding met je eens, ik ga niet met je in discussie.
 

Yvpieters

  • #22
Zo dat zijn veel reacties heen en weer, aangezien het om mijn warmtepomp gaat hier wat meer info het is een warmte pomp van danfoss type c en heeft een buffervat. Ik denk zelf dat het probleem zit in het inregelen van de flow, heb tekeningen van de vloeren die ik heb gekregen, alleen het rare is dat ik daarop niet kan aflezen hoeveel meter slang ieder groep heeft, de woningen in onze buurt hebben alleen Electra geen gas en in 24 uur tijd verbruik ik totaal zo rond de 28 kwh, dat is volgens mij voor een energie zuinige woning best veel.
Als iemand van jullie wil hebben dat ik de tekeningen een foto erop zet om op die manier mee te kijken doe ik dat graag misschien dat jullie daar meer verstand van hebben, de installateur die dit heeft aangelegd bestaat helaas niet meer,kan daar niet op terug vallen en heb laats ook een loodgieter laten komen naar die wist niet zoveel van dit systeem af, dus wel kosten gemaakt maar probleem niet verholpen.
Hoor graag van jullie.
Mvg
Yvo
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #23
Draai eerst eens zoals gezegd de rode motoren met 'uponor' los van de verdeler op de verdieping die niet warm wordt. Dus nog NIET aan de flow gaan draaien.

Wacht 24 uur. Kijk of het warm wordt boven.
 

DexterXL

Specialist Verwarming
  • #24
Hé flapdrol van een "cvknulletje"
als je niet weet waar je over praat, waar maak je je dan
druk om??
Het gaat helemaal niet wat er voor de vloerverwarming zit
want je vloerunit behoort stromingsneutraal te zijn,
en dan maakt het dus niks uit wat er voor hangt.
Het gaat om de warmteoverdracht in je slangen, maar daar
vertel ik je vast iets nieuws.
Buiten dat, ik reageerde dus ook met wat wij altijd
instellen bij gebruik van een warmtepomp, overigens komt
dit advies rechtstreeks van Viessmann.

Dus als je niets zinnigs toe te voegen hebt, blijf
dan lekker weg, en ga de zogenaamde klusjes doen die
je krijgt van vaklui zoals ons?? blijven dromen vriend
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #25
Het lijkt me nu wel genoeg geweest, verder op/aanmerkingen worden verwijderd, terug naar de vraag van TS.
 

Yvpieters

  • #26
Heren ben vandaag bij mijn buurman geweest,
Die heeft ook deze vloerverwarming alleen werkt die vloerverwarming met 1 thermostaat ipv wat ik heb zoneregeling voor iedere ruimte.
Qua instellingen voor de vloer flow kan ik niet overnemen aangezien hij een ander systeem heeft waarbij de hij geen regelaars op de thermostaat aanvoer heeft zitten en daarbij is er wel altijd flow maar schakelt op een van de manier de pomp uit als er geen warmte vraag is als de thormosstaat in de huiskamer de gewenste temp heeft bereikt, ik merk bij mij dat als het temp wordt bereikt de zone regelaars uit gaan en bij mij zakt de flow weg, dus zou op die manier energie zuinig moeten zijn. Mijn buurman verbruikt per jaar 4500kwh ik, daarin tegen 8200kwh, onze pompen staan precies hetzelfde ingesteld, alleen heeft hij zijn kamer temp op 21 staan en ik op 20 dus hij stookt meer en toch verbruik ik op een van de manier meer. Iemand bekend toevallig in Goirle daar staat mijn nieuwbouw woning.
Mvg,
Y
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #27
Een zone regeling is comfort
Comfort voor iedere ruimte
Dus apart instellen

COMFORT = €€€€€€

Comfort kost geld.
Daar is geen discussie over mogelijk
Maar dat is wel veel een verdubbeling.
Ik zou er toch eens iemand bij halen met verstand van zake want zo op afstand beoordelen gaat denk ik heel moeilijk worden.
 

Yvpieters

  • #28
Hoi Obelix,

En als ik de uponor zone regelaars eraf haal en de normale thermostaat knoppen erop zet en de vloerverwarming laat lopen rechtstreeks via de warmtepomp en niet via de zoneregeling, is er dan een mogelijkheid dat ik kan instellen dat de pomp zich zelf kan uitschakelen en die weet dat de ruimte zijn gewenste temp heeft gehaald zonder een thermostaat te hebben in de huiskamer, ik heb een warmtepomp van danfoss type c
 

Bernhard

  • #29
Je moet de rode knopen/motoren loskoppelen en er naast leggen. dat heeft Hessie ook al aangegeven. Je moet er wel een labeltje opplakken om ze op de juiste groep terug te zetten. Je kan dan met WA-regeling de watertemperatuur sturen. Als de watertemp. te hoog of te laag wordt kan je het bijstellen. Mogelijk dat de watertemp te hoog staat dan zou een stukje van het probleem kunnen zijn. In de installatie moet ook een bypass gemonteerd zijn. Als je de motoren hebt losgekoppeld kan jr na een aantal uren/dag eerst de retourtemperatuur van elke verdeler voelen/meten en dan de retourleidingen van elke vloergroep. Bij een goede waterverdeling zijn de temperaturen bijna gelijk. Als de retourtemp van een leiding te laag is dan is er door dat circuit te weinig watertransport. Bij een te hoge watertemp. is het watertransport te hoog. Als alles is gemeten kan je de verschillen verkleinen door de ventielen in te regelen. Maar omdat er een groot verschil is in verbruik, bij de buurman, moet er nog een andere oorzaak zijn. Is het boilervat wel altijd warm. mvgr bernhard
 

Mobel

Specialist Verwarming
  • #30
Yvpieters schreef:
Mijn buurman verbruikt per jaar 4500kwh ik, daarin tegen 8200kwh, Y
ik denk dat de buurman zijn ketel aan/uit of via een modulerende ruimtetemperatuur regelaar aanstuurt , en dat bij de ketel weersafhankelijk via een buitenvoeler geregeld wordt ?
 

Yvpieters

  • #31
Goedemorgen mobel,

Bij mij staat de warmtepomp ook in contact met wa regeling via een buitenvoeler.
Io zelf heb hem op 20 staan met stooklijn 33 en de buurman 21 met stooklijn 33, dus zou ik minder moeten verbruiken in theorie, maar dat is helaas niet zo,

Bernhard, als ik de knoppen eraf haal moet ik dan overal de flow ook open draaien, alleen ben ik dan wel bang dat de pomp steeds heel het water leegeten en zo ook aan veel energie komt? Of zou dat niet moeten kunnen.

Mvg
Yvo
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #32
NIET aan de flow draaien, alleen de knoppen eraf. Zo kun je bepalen of de oorzaak in de sturing (knoppen en electronica) of toch in de flow zit.
 

Handige klussert

  • #33
Verklaring zit hoogst waarschijnlijk in je warmtepomp, wat voor soort bron heb je. En wat is de delta T over je platenwisselaar condensor zijde ( warme kant afgifte cv ). Als je bron te ver afgekoeld is kan je te weinig warmte onttrekken en staat je compressor op elektrisch vermogen te verwarmen wat veel langer duurt en uiteraard meer kost/verbruikt.

Als je de optie vloerkoeling toepast zal je je bron opwarmen en je bron in balans houden.
 

Yvpieters

  • #34
Hallo Handige Klussert,

Kun je wat meer vertellen waar ik precies naar zou moeten kijken?
Ik heb een warmtepomp danfoss dph-c.
Gr.
Y
 

Handige klussert

  • #35
Je retour verwarming en je aanvoer verwarming wat daar het verschil van is bij de warmtepomp
 

Yvpieters

  • #36
Zojuist bekeken nadat de warmtepomp aan stond aanvoer 40c en retour 30c maar die zal nog wel oplopen maar. Maar hoe kan ik het meeste rendement halen om de flow op het retour verder open te draaien meer liters of minder, bij mij koelen de vloeren snel af omdat er op iedere groep thermische aandrijvingen zitten de open en dicht gaat.
 

Handige klussert

  • #37
Je warmtepomp delta T is nu 10 k en je zegt die loopt nog wel op. Bij de meeste warmtepompen is je platenwisselaar berekend op 5 k, kan zijn 10 k bij nieuwere modellen word dit wel vaker toegepast. Deze informatie staat gewoon in de technische handleiding van danfoss.

Mocht je filters hebben in je verwarmings circuit reinig deze dan eens, kan ook te maken hebben met te hoge delta T.

En jullie hebben het over flow over je installatie, maar wat het belangrijkste is juist de flow over je platenwisselaar deze heeft een vastgesteld debiet.
 

Yvpieters

  • #38
Ik ben geen specialist, als je mij zou kunnen uitleggen wat dat precies is platenwisselaar dan kan gerichter kijken, zoals je het nu uitlegt bedoel je denk ik met platenwisselaar de debiet meter die in de warmtepomp, daar brand een lampje die staat vast op 4.
 

Yvpieters

  • #39
Ik merk trouwens ook, als de ruimte op temperatuur is dan sluiten mijn aandrijving op de aanvoer waardoor er geen aanvoer meer is en zie op de retour dat de flow ook wegzakt waardoor er geen stroming is dat lijkt volgens mij goed, alleen als de warmtepomp aanspringt, voel ik bij sommige groepen dat de aanvoer toch warm wordt ook al staat ie dicht en zie ik geen flow is dat normaal dat de aanvoer dan ook warm wordt ? Want volgens mij zou dat toch niet moeten heb het idee dat daarom de warmtepomp niet automatisch uitgaat, alleen de bypass staat altijd open, volgens mij zou als alles dicht staat alleen de bypass open is zou de pomp maar heel even aan moeten gaan en daarna weer uit, ik zit op een gemiddeld verbruik van energie van 25kwh in 24 uur.
 

Handige klussert

  • #40
Allereerst een platenwisselaar is een tegen stroom apperaat, waar in dit geval je cv water overheen loopt en je heet gas ( koudemiddel in de warmtepomp ).

De term heet gas geeft al aan dat dit de warme kant van de bron is die zijn warmte afgifte aan je cv installatie doet.

De reden dat de pomp altijd blijft draaien van de warmtepomp is logisch omdat hij weersafhankelijk regelt. Met deze regeling wil hij een berekende aanvoer temperatuur hebben. Door te blijven pompen meet hij deze temperatuur.

En dat de pomp blijft draaien betekent niet dat de compressor draait, en dit is de grote stroomverbruiker.

En het is goed dat als de kleppen sluiten op de verdeler dat de flow stopt dit betekent dat het werkt.

Zit er een buffervat in de installatie zo ja hoeveel liter inhoud?

En waar ontrekt de warmtepomp zijn vermogen. ( buitenlucht of bron )

Indien bron: wat is de temperatuur vanuit de bron en terug naar de bron?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu