T-stuk riool verwijderen, hoe?

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #41
:prima: Welkom in de groep van loodgieters leven.
Met vaseline als daar iet zand van vingers aan zit dan gaat het stroef, maar dit is ook enigste manier om een hulpstuk tussen te plaatsen.
En zo te zien had je een boel ruimte.
We maakte ze wel mee veel minder en een laag zwarte drap waar je tussen moest liggen
 

Charel

  • #42
Wow, goed en snel opgelost !
Volgens mij was het verwijderen van het gelijmde buisstukje uit die mof het alle moeilijkste. Maar ook dat is blijkbaar goed gelukt.
Veel loodgieters die dat niet kunnen of niet weten hoe.
 

honda-noob

  • #43
Bedankt!

Het verwijderen van de geluimde buis uit de mof in de fundering was hels; met een hittepistool flink verwarmen waarbij ik alle pvc-dampen terug de buis in blies, om vervolgens met een schroevendraaier en waterpomptang stukje voor stukje los te weken van de mof. Alleen dat heeft denk ik een uur geduurd, ook met pauzes omdat mijn spieren het uitschreeuwde van de onmogelijke houdingen die ik aannam. En als ik klaar was met de hittepistool kwamen al die pvc-dampen weer terug in de kruipruimte. Nou daar wil je ook niet bij zijn, dus weer snel eruit.

De nieuwe 110mm buis, T-stuk, 110mm buis en 2 schuifmoffen waren dan relatief simpel. Maar blijft erg vervelend werken als je niet eens kan staan of kan hurken (ivm zagen, aanduwen, kracht zetten, etc).

Maar dankzij jullie heb ik de klus goed uit kunnen voeren, dus erg fijn!
 

honda-noob

  • #44
Toch nog even een opmerking:
inmiddels is het ruim 1,5 dag geleden sinds dat ik klaar ben, maar nog steeds ruik ik wel een putlucht/rioollucht. Volgens mij zou die lucht onderhand wel weg moeten zijn, dus ik verdenk dat er toch ergens lucht uit het systeem ontsnapt. Is dat een logische gedachte?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu