T stuk riool kapot

Andre**

  • #1

Hoi , probleem ,kapot t stuk net buiten de muur. Hoe kan ik dit oplossen.Waarschijnlijk is dit gekomen door verzakking.tstuk is 110 en gaat later naar de 125.boven kant foto. De rioolbuis die uit de muur komt (110)ligt 7cm hoger dan de buis die recht door loopt. Groet
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #2
Ruimer uitgraven doorzagen en nieuwe stukken plaatsen
 

Andre**

  • #3


Ik heb het verder uit gegraven , waar zou ik moeten afzagen en wat heb ik van hulp stukken nodig. Of is het beter met flexibel t stuk of iets dergelijks ivm verzakking? De buis die uit de muur komt heeft aan de ene kant maar 4cm uitloop.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #4
Ik heb het topic even naar de juiste rubriek verplaatst.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #5
T stuk er tussen uit halen. Met een beetje geluk kan je het nieuwe T stuk naar voren toe in de mof schuiven draaien en weer terug over de twee pijpen schuiven.
Voorwaarde is dat het allemaal brandschoon is zonder aarde en zand en dat je wat glijmiddel gebruikt (zeep of vaseline).

Eventueel het langere aankomende stuk vervangen door een stuk met twee manchetmoffen dat je er tussen plaatst om zodoende meer manoeuvreerruimte te krijgen.
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #6
Afzagen bij de lijn

Je hebt in ieder geval een koppelmof en een nieuw Y stuk nodig

er bestaan speciale polderstukken maar als je dat wilt gebruiken moet je het riool omleggen daar heb je nu niet genoeg ruimte voor.

ik zou her riool ophangen aan de fundering om verder zakken te voorkomen 

Andre**

  • #7

Bedankt voor u medewerking.ik heb deze leiding nog niet door gezaagd bij de rode lijn. Ik heb het t stuk verwijderd en toen kon ik heel gemakelijk het stuk waar de afsluiter op zit mee nemen. Nu ziet het er zo uit op de foto. Het gedeelte waar de afsluiter op zit is in takt, geen scheuren of zo. Den ligt nu boven gronds. Blijft de oplossing het zelfde ivm doorzagen bij de rode lijn ?
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #8
Dat krijg je er nooit tussen,

zou je dat stuk voor de ontstopping stuk eens vrij graven zodat ik kan zien hoe dat zit en wat voor ruimte we hebben.

die pijp wat uit muur komt daar moet een bocht met weinig graden op om hoogte verschil op te vangen naar 45 graden y-stuk.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu