Hoog gasverbruik met appartement

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #41
Als je voor jezelf de standen maandelijks bijhoudt, dan heb je in ieder geval inzichtelijk hoe je verbruik over het jaar verdeeld is. Je zult dan zien dathet verbuik in de koude maanden echt veel hoger ligt.

Wat betreft de 310,92 m3 die je verbuikt zou hebben in december 2010, dat is waarschijnlijk op basis van een berekning aan de hand van de graaddagen. Het tarief van de energiebelasting is in 2010 namelijk niet gelijk aan het tarief van 2011. Er moet daarom een splitsing worden gemaakt. In dit geval geld natuurlijk dat het gunstig is als er zoveel mogelijk aan 2010 is toegerekend, omdat het tarief in 2010 lager was.
 

De medewerker

  • #42
Beste Eyeball

U geeft aan een hoge jaarafrekening voor gas te hebben ontvangen. In uw bericht geeft u ook aan dat het verbruik onder energiebelasting minder is dan het verbruik onder het leveringstarief. Dit zou in principe niet mogelijk moeten zijn.

Als u het goed vindt kan ik uw jaarafrekening controleren op juistheid en eventueel laten corrigeren. Wilt u dan zo vriendelijk zijn om uw klantgegevens te e-mailen naar ********
Met vriendelijke groet,

Michaël


Link en email-adres verwijderd, forumnaam veranderd, mod.
 

Eyeball

  • #43
Ik geef kwa energiebelasting alleen aan dat er in de maand december 310,92 m³ verbruikt is. In de maanden in 2011 is de rest verbruikt dus dat klopt wel, staat ook duidelijk vermeld op de rekening.

Kwa gasverbruik klopt het ook gewoon als ik kijk naar de meterstanden, maar ik snap niet waar dat vandaan komt. Maar we gaan het over een paar maanden wel zien als het koud hoever mijn verbruik oploopt.
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #44
Je kunt natuurlijk altijd even in gaan op het aanbod om je jaarafrekening te laten controleren.
 

Eyeball

  • #45
Ik heb nu sinds eind augustus mijn gasverbruik dagelijks bijgehouden.
Ik heb vanochtend voor het eerst de kachel weer eventjes (1 uur) aangezet omdat het toch wel koud werd in huis, buiten 10 graden, binnen 17.

Als ik kijk naar het verbruik een maand geleden naar nu hebben we ongeveer 15 m³ verbruikt met alleen douchen en warm water voor de vaat.

De meterstand stond op 36538,138 voordat ik hem aanzetten.
Na een uur staat hij op 36539,251. Een verbruik van meer dan 1 m³.
De temperatuur is gestegen van 17 naar 19,5 graden, had hem ingesteld op 20. Ketel is het eerste half uur niet uitgeweest en daarna zeg maar 1 minuut uit en 10 minuten aan.

Is dit allemaal normaal of verbruikt mijn ketel gewoon veel gas??
 

Screech

Specialist Verwarming
  • #46
In het geval van een 1 uurs opname heeft uw ketel omgerekend gebrand als een ketel van 10KW. er vanuit gaande dat een "standaard" cv ketel 24 KW is en dat uw ketel 1 uur lang continu heeft gebrand, heeft u een net verbruik.

Buiten alles om, vind ik uw verbruik niet overdreven hoog.
Alles bij elkaar opgeteld.
1. een oudere woning
2. "slechte" isolatie
3. een "oudere "cv ketel
4. een VR ketel
5. ervan uitgaande niet goed ingeregeld systeem ( dat deed men toen nog niet zo vaak)

= in mijn ogen is uw verbruik zeer redelijk te noemen
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #47
Je hebt nu een verbruik van circa 1500 m3 per jaar. Wat had je zelf in gedachte als zijnde normaal?
 

Eyeball

  • #48
Ik heb een verbruik van 1500 per 8 a 9 mnd dus meer als 2000 per jaar. Ik zat zelf meer in de richting van 1000 te denken.
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #49
In die 9 maanden zaten volgens mij wel de koude maanden. Je kunt niet zomaar het verbruik delen door het aantal maanden. Uit je eigen meteropnames komt al naar voren dat je verbruik in de zomermaanden laag is.

Het grootste gasverbruik zal vooral liggen in de koude maanden november, december, januari en februari. Zeker wanneer het appartement slecht geïsoleerd is. Als het dan toevallig echt koud wordt, dan verstook je zomaar een paar honderd kuub meer.

Gewoon bewust omgaan met de thermostaat en eerst eens een jaar het verbruik aanzien. Aan dag, week of zelfs uurverbruiken heb je niet zoveel. Wordt je alleen maar zenuwachtig van.

Het gemiideld gasverbruik voor een galerijwoning uit eind jaren zeventig is overigens circa 1300 m3. Dat kan natuurlijk afwijken als je op de hoek zit of onder het dak. Het verbruik zal dan hoger liggen.
 

Eyeball

  • #50
Ik heb dat niet berekend, dat heef oxxio gedaan voor mij.
Ze gaan nu uit van een geschat jaarverbruik van 2173 m³.

Maar we wachten gewoon af wat het straks gaat doen als het koud gaat worden.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu