Hoog gasverbruik nieuwbouwwoning met volledige isolatie

The headhunter

Specialist Elektra
  • #41
Bij hoog gasverbruik is het te warm in huis.

Bij laag verbruik comfortabel.

Ik denk dan al snel richting een klapperende driewegklep.
Als deze iets blijft openstaan in WW bedrijf zal het hele huis warmer worden dan gewenst.
Tja en die extra warmte kost centjes.
 

Ingmar89

Specialist Verwarming
  • #42
Hoe regel je eigenlijk de temperatuur?
1 thermostaat in de woonkamer of?
Voor een echt goede regeling zal je toch richting een zone regeling moeten. Je verdelers zijn daar geschikt voor, er komen dan op elke groep servo motoren.

Een driewegklep zit niet in deze intergas, enkel een laadpomp voor de boiler.(tapwaterzijdig)
 

De loodgieter

Vaste beantwoorder
  • #43
Kijk allemaal eens naar de verderlers en dan met name naar de kleuren van de slangen het verschil tussen aanvoer en retour. Hier is weinig tot geen doorstroming.

kt vraagt ketel aan te weinig doorstroming ketel blijft continu branden. zie doorspoelen van de leidingen eerder aangegeven.

persoonlijk zou ik noot een vloerverdeler nemen zonder pomp maar dat is ieder zijn eigen he.

vraag je installateur om een hydraulisch neutraal onder de ketel te maken en een separate transportpomp te plaatsen een Alpha cv pomp denk dat je probleem dan ver uit de wereld is.

john
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #44
Johanna1973 schreef:
Ik vraag me ook nog steeds af hoe het zit met de boiler van de ketel. Wordt die 24/u per dag warm wordt gehouden of gaat ie 's nachts in een lagere stand? Als deze 's nachts ook warm wordt gehouden kan dat ook hoge gaskosten met zich meebrengen?
De boiler zal geïsoleerd zijn en ik neem aan dat het 24/24 op temperatuur houden niet veel gas kost.
Zelf heb ik de warmtewisselaar in de CV ketel en het gasgebruik vind ik erg laag. In de zomer gebruiken wij met twee maar 3m3 gas in de week. We koken electrisch. Ik verwacht dat een boiler niet veel duurder zal zijn, misschien nog wel goedkoper.
 

Gamgra

  • #45
Wij hebben precies dezelfde ketel.

Wij maken wel gebruik van een extra pomp, de ketelpomp en de extra pomp draaien altijd gelijktijdig.

De watertemperatuur naar de vloerverwarming wordt op de ketel geregeld.
In oktober was dat 35 graden, nu in november 40 graden.
Gedurende een vorst periode draait de ketel op 45graden, nooit hoger.
 

Johanna1973

  • #46
Hallo allemaal,

Ik blijf jullie bedanken voor de reacties! Ik ben een leek op dit gebied, maar heb nu het idee dat ik dankzij jullie iets verstand ervan ga krijgen ;-)

Loodgieter: de installateur komt volgende week en dan ga ik dit met hem bespreken. Lijkt me een hele goede tip en het proberen waard! Het blijft nog wel vreemd dat de achterburen met dezelfde installatie niet de problemen hebben die wij hebben, maarja wij zitten nu met deze situatie en als het op deze manier zal verbeteren en misschien helemaal opgelost zou kunnen worden dan willen wij hier wel extra in investeren. Ik zal u laten weten hoe het verloop is....(ook wat betreft het doorspoelen van de leidingen)
 

Johanna1973

  • #47
Het onderstaande kwam ik tegen bij een soortgelijke klacht van hoog gasverbruik en het zou volgens degene die antwoordde op de klacht gaan om het tapcomfort..zou dit bij ons ook van toepassing kunnen zijn?

"Ken deze ketel van intergas niet, maar wel de kombikompakt 22 en 28. Als deze ketel net als deze ketels geen driewegklep heeft, en het tapcomfort staat aan dan trekt waarschijnlijk de vloerverwarmingsverdeler de warmte uit de wisselaar waardoor de ketel veelvuldig stookt op warmwater.

Dit hebben wij meegemaakt bij een aantal klanten, de vloerverwarming is in dit geval niet hydrolisch neutraal. Er is bij intergas een pijpje te bestellen wat onder aan de pomp komt, met daarin een ingebouwd keerklepje, om dit effect weg te nemen"
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #48
Dat gaat over vloerverwarmingen met een eigen pomp, jij hebt geen pomp voor de vloer.
 

Johanna1973

  • #49
Oke....dank u. Ik ga ook niet verder zoeken naar oorzaken. Ik heb zoveel informatie gekregen van mogelijke oorzaken, daar kan ik echt verder mee.

Ik heb net van andere buren gehoord dat zij 1500 m3 (de eerder genoemde buren ook ongeveer zoveel) in een jaar verbruiken in precies dezelfde woning en met dezelfde installatie. Het enige verschil is dat zij in de winter de ventilatieroosters boven de ramen dicht doen en 1 slaapkamer op zolder niet verwarmen. Beneden hebben ze de thermostaat zelfs 1 graad hoger staan dan wij. Scheelt dat direct 1500m3? Ik geloof hier niet in. Zoals eerder gezegd, ik ga dit verder uitdiepen bij de aannemer (EPC waarde en geschatte verbruik etc etc)...
 

Bernhard

  • #50
Johanna,
De architekt geeft in het bouwbestek de EPC-waarde aan. De aannemer zal hiervan niet afwijken. De andere huizen hebben dezelfde waarde.
Ik denk en zie op de foto's dat de installatie niet is ingeregeld en de waterstroming veel te laag is.
Er is geen pomp voor de vloerverwarming geinstalleerd.
Deze afwijking zorgt voor een continu hogere cv-wartertemperatuur. De te hoge watertemperatuur geeft een behoorlijke verlaging van het installatierendement.
Het rendement bij een CV-installatie is een optelling van:
- Ketelrendement
- Installatierendement
- Gebruikersrendement.
De hoge watertemperatuur geeft in de ketel een lager rendement. Het temperatuurverschil tussen de gasvlam en de het CV-water wordt kleiner. En omdat de waterstroming onvoldoende en niet is ingeregeld zal de ketel langer blijven branden. In publicaties van de UNETO-VNI wordt een besparing aangegeven van 20-40% indien de installatie waterzijdig wordt ingeregeld. Het te hoge gasverbruik kan ook bij de UNETO-VNI aangekaart worden. mvgr bernhard
 

Johanna1973

  • #51
Hallo Bernhard,
Wederom bedankt voor uw duidelijke uitleg! :-)
U geeft eigenlijk hetzelfde aan als " de Loodgieter" en ik en mijn partner vinden dit eigenlijk de meest voor de hand liggende oorzaak. Dit is ook wat ik met onze installateur ga bespreken morgen.

Dat van de EPC-waarde benoemde ik eigenlijk voor het geval dat het niet aan de ketel cq vloerverwarming zou liggen. Dan zou het aan de ventilatie, isolatie of weet ik wat kunnen liggen, maar dat laat ik nu eerst maar achterwege ;-)
We hebben gelukkig goede ervaringen met onze aannemer die zich al eerder bij problemen met de waterdruk voor ons heeft ingezet. Nu, door alle tips en mogelijke oorzaken van deskundigen zijn wij als leken beter voorbereid om zelf ook door te vragen..bedankt daarvoor.
Zoals eerder gezegd zullen we bericht geven hoe het allemaal is afgelopen!
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #52
Johanna1973 schreef:
Beneden hebben ze de thermostaat zelfs 1 graad hoger staan dan wij. Scheelt dat direct 1500m3? Ik geloof hier niet in. Zoals eerder gezegd, ik ga dit verder uitdiepen bij de aannemer (EPC waarde en geschatte verbruik etc etc)...
Wat is het gevoel qua temperatuur als je bij de buren op bezoek bent. Voel je het ook, dat het daar een graad warmer is.
 

Johanna1973

  • #53
Kan er wel een (extra) pomp aangesloten worden op een gesloten verdeler zonder pomp?
En zo nee....wat kun je dan plaatsen zodat de waterstroming beter wordt?
 

Kacheltje

  • #54
Het lijkt me heel verstandig om iemand ter plaatsen te laten komen en wel een met een goed inzicht.

Ik lees dat er geopperd is een pomp op de vloerverdeler te zetten omdat dat een oorzaak zou kunnen zijn.
Hebben de andere woningen wel een pomp op de vloerverwarming dan? :roll: Denk het niet.
Inregelen is geen wondermiddel en zeker niet met het feit dat je 100% meer verbruikt dan de omgeving met dezelfde soort en type woning.
Een graadje meer kan zo`n 7% maximaal meer gas voor verwarming kosten.

De woning is 1,5 jaar oud en ik neem aan dat er wel een vorm van garantie of service is.
Heb je dit al eens bij de bouwer neergelegd?
 

Johanna1973

  • #55
" kacheltje" : lijkt me inderdaad beter dat ik geen vragen meer stel ;-)
De installateur (met hoop ik een goed inzicht) komt deze week en door al jullie bevindingen ben ik in ieder geval beter voorbereid en kan ze daardoor ook vragen stellen ipv alleen maar 'ja en nee' te knikken.
Ik heb de aannemer vandaag een bericht gestuurd met ons probleem en weet ook zeker dat ze naar de oorzaak gaan zoeken mocht het niet aan de ketel of vloerverwarming liggen.

Groeten Johanna
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #56
Goed besluit.

Het topic gaat nu op slot.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu