Te hoge voordruk in gasleiding-->ook een hoge gas rekenin

KJN

  • #1
Hallo allen,

Ik kreeg van de week de eindafrekening van mijn gas leverancier. nu schok ik daar nogal van. er werd een jaar verbruik gesteld van 2400 m3(Dit is geschat, de rekening was over een periode van 7 maanden). ik heb een installatie bedrijf laten komen omdat ik bang was voor lekkage. dit was het niet maar de b-klep bleek kapot. hij gaf een voordruk van 76.3 mbar,wat normaal 30 mbar zou moeten zijn. kan iemand mij vertellen of dit een aanwijsbare reden is dat mijn verbruik zo hoog is?
ik heb alleen een HR-ketel van vailliant op gas, ook dan lijkt me 2400 m3, dit lijkt me ook vrij hoog toch?

ik hoop dat iemand mij kan helpen..
alvast bedankt.
groet klaas
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Neem contact op met uw gasleverancier, als de klep defect is hebt u recht op een verrekening, uw rekening wordt dan bepaald door uw gemiddeld gebruik over een paar jaar aan de hand van graaddagen.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #3
Daar is niets of alles over te zeggen.
Het eenvoudigst is vraag bij de buren, als je die hebt, wat zij verstoken.
Op dit Forum komen ze daar zo echt niet uit.
Hoeveel inhoud is je huis. Dubbel-of enkelglas. Wel of niet geïsoleerd. 1 persoon of 7 personen enz. enz. enz.
*wgb*
 

KJN

  • #4
Jan schreef:
Neem contact op met uw gasleverancier, als de klep defect is hebt u recht op een verrekening, uw rekening wordt dan bepaald door uw gemiddeld gebruik over een paar jaar aan de hand van graaddagen.
Dat is juist het vervelende de een zegt dat een foute bklep wel in vloed heeft op het verbruik en de ander zegd van niet, krijg een beetje een kastje muur verhaal
morgen wordt de bklep iig vervangen het kan tenslotte ook gevaarlijk zijn.
gr klaas
 

KJN

  • #5
Wgb schreef:
Daar is niets of alles over te zeggen.
Het eenvoudigst is vraag bij de buren, als je die hebt, wat zij verstoken.
Op dit Forum komen ze daar zo echt niet uit.
Hoeveel inhoud is je huis. Dubbel-of enkelglas. Wel of niet geïsoleerd. 1 persoon of 7 personen enz. enz. enz.
*wgb*
dat is iid waar. als ik naar mijn historisch verbruik kijk zit ik op +/-1600 m3 sinds een half jaar heb ik een hr ketel.
ik hoop maar dat ik wat bereik bij mijn energie leverancier...
groet klaas
 

Flat4ever

  • #6
Een stijging van 1600 naar 2400 kuub is 800 kuub meer, dat is 50%!!!!!!

Geen reële stijging, al helemaal niet met een HR ketel.

Kleine noot: dit is dus geen reële stijging als de huiselijke situatie niet veranderd is, oftewel niet meer mensen in huis of de verwarming continu hoger, of bv gaan koken op gas ipv elektra.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #7
Voor het gemak neem je dan de koude winter van dit jaar even niet mee.

Daarbij is het vaak ook dat zo'n nieuwe ketel veel meer warmwater levert waardoor mensen langer staan te douchen zonder dat zij het doorhebben.

Dan is die 50% zo verklaart.
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #8
U geeft aan dat de afrekening ging over 7 maanden. Heeft u dit verbruik zelf omgerekend naar een jaarverbruik, of heeft de leverancier dat gedaan?
 

Xr8

  • #9
Voordat je er iets zinnigs over kunt zeggen zul je meer moeten weten. Is er niet toevallig een elektrische boiler verwijderd en een combiketel geplaatst bijvoorbeeld. Dit zal ook zulke vertekende beelden gaan geven.

Succes.
 

KJN

  • #10
Flat4ever schreef:
Een stijging van 1600 naar 2400 kuub is 800 kuub meer, dat is 50%!!!!!!

Geen reële stijging, al helemaal niet met een HR ketel.

Kleine noot: dit is dus geen reële stijging als de huiselijke situatie niet veranderd is, oftewel niet meer mensen in huis of de verwarming continu hoger, of bv gaan koken op gas ipv elektra.[/quote

vind ik ook, de enige verandering is dat ik in januari vader ben geworden van mijn eerste.. voor de rest eigenlijk niets ik geloof nooit dat dat 800 m3 scheeld......
 

KJN

  • #11
Dit heef de leverancier gedaan maar ik zit na 7 maanden al op een hoger verbruik in vegelijking met mijn historisch verbruik....
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #12
Ik stelde deze vraag om uit te sluiten dat u het gasverbruik over 7 maanden zelf had omgerekend naar een jaarverbruik door het verbruik over 7 maanden te delen door 7 en vervolgens te vermenigvuldigen met 12 om zo een schatting te maken van het jaarverbruik.

Op deze wijze krijg je namelijk een onjuiste schatting van het jaarverbruik. Het gasverbruik is immers niet gelijk over de maanden verdeeld. Stel dat de periode van 7 maanden liep van oktober t/m april, je hebt dan alle koude maanden waarin je volopt stookt in de afrekening. De maanden die overblijven kennen een veel lager gasverbruik omdat je in de zomer niet stookt.

verwarming maakt ongeveer 75 procent van het gasverbruik uit.

Maar, goed ik begrijp dat dit niet aan de orde is.

Theoretisch gezien zou je alleen een hoger verbruik kunnen krijgen als het gasblok in de ketel niet in staat is om de druk terug te regelen, waardoor de ketel op een te hoge belasting gaat branden. Ik heb het zelf weleens meegemaakt in een flat, van twee van de drie ketels waren de gasblokken toen ook stuk. De voordruk liep daar ook op tot een 75mbar. Wanneer de ketels branden daalde deze echter weer naar een 35 mbar.

In zulke gevalen is het heel lastig om een en ander aan te tonen. Je weet niet hoelang de regelaar al stuk is geweest en wat de invloed is geweest op het verbruik. Er is in dit geval ook nooit een correctie geweest op de rekening. Wel zijn de ketels kort daarna de schroothoop opgegaan en vervangen door hr ketels. Dat scheelde wel een dikke 35 procent op jaarbasis.
 

KJN

  • #13
Hallo,

ik begin lamzamerhand ook steeds meer te denken dat het een onwinbaar gevecht gaat worden.
maar goed nooit geschoten is altijd mis.... kost me hoogstens een paar postzegels..
overigens heeft de energie maatschappij de 2400 m2 bedacht.
we zullen afwachten wat ze gaan antwoorden. iig is de b-klep al vervangen.

groet klaas
 

Screech

Specialist Verwarming
  • #14
er werd een jaar verbruik gesteld van 2400 m3(Dit is geschat
Dit is leuk, maar geen kip kan hier iets mee. Als iets geschat wordt is dat met 1 vinger in de neus en 1 vinger in de kont.

Wat is het echte verbruik?? Kijk op de laatste afrekening wat de meterstand opname was, en kijk wat hij nu is.

Zijn de eerdere meterstanden ook geschat, dan blijft het gissen wie waar in de fout gaat.
 

Xr8

  • #15
Houd in ieder geval de standen wekelijks bij en kijk eens wat het verbruik nu is.

Overigens is het krijgen van een kleine wel een verandering. Je zult meer warmwater gebruiken en mogelijk de woning op meer plaatsen verwarmen en wellicht een beetje warmer.

Al met al toch wel enkele kleine veranderingen. Of dit 800m3 uitmaakt durf ik niet te zeggen.

U geeft verder niet aan wat de vorige situatie is. Als er sprake was van een elektrische boiler dan is het meerverbruik wel te verklaren. Zeker in combinatie met de afgelopen koude winter. Bij mij gaf dit al een stijging van 20%. Overigens wel met dezelfde ketel.

Wat wel kan helpen is een goede thermostaat waarmee de warmhoud functie van de ketel uit te schakelen is. Scheelt wel in het gasverbruik.

Succes.
 

Chathanky

  • #16
De gasreduceer moet vervangen worden door de netbeheerder als daar wat aan mankeert en het wel of niet aanspraak maken op teruggaaf behoort ook niet echt tot de doelstelling van dit forum.
De te nemen acties zijn in iedergeval beschreven, zelf kun je immers verder weinig niets doen dan het door de netbeheerder de werkzaamheden uit te laten voeren.

Wacht niet te lang want echt veilig is deze situatie niet, om het maar voorzichtig uit te drukken.
Om het kort samen te vatten laat het herstellen door de netbeheerder (dit is kostenloos mocht het zo zijn0 en de verdere afwikkeling is aan u of met behulp van een ander en niet door ons.
 

KJN

  • #17
Het verbruikt waarop nu de rekening is gebaseerd zijn gemeten waardes, dit komt op 1600m3 in 7 maanden. de 2400 is geschat....
 

KJN

  • #18
Ik heb de bklep al laten vervangen. en een bezwaar al ingediend. kan het altijd proberen...
bedankt voor alle reacties.

groet klaas
 

MvanV

  • #19
Het lijkt me dat teveel druk juist eerder minder verbruik geeft, want hij meet het aantal kubieke meters, en bij meer druk zit daar meer gas in.

Maar ik denk dat de oorzaak in de winter zit. Bedenk dat 7 maanden winter niet iets meer dan de helft, maar juist een heel groot deel van je verbruik is, want in de winter werkt hij het hardst met de grootste temperatuurverschillen. En die waren er van de winter zeker.

2400 is niet eens extreem veel, een niet geïsoleerd huis doet snel 2700.
Maar de vraag is dus of je dat haalt. Misschien doe je 1600 met die zware winter en nu met de redelijke zomer 200 en kom je op 1800 zetten, wie zal het zeggen. Het ligt ook aan het weer.

En wat ook vaak is, een geisertje direct bij de warme kranen verliest veeel minder warmte onderweg dan een ver gelegen HR ketel, en veel mensen hebben rustig 30 meter ongeïsoleerde leiding liggen.
Dan sta je heel lang koud water door te spoelen en zet je de warme kraan veel hoger omdat het vanzelf al lauw is geworden.
Paar grijze hulsen van de bouwmarkt zijn 50 cent per meterstuk en schelen dan snel veel.

Zelfs van gasgestookte berenvellentijd kachels in de kamers overschakelen naar HR kan tegenvallen omdat ondanks de veel grotere efficiënte de warmte vaak door lange stukken, vaak niet geïsoleerde buis langs doorgaans onverwarde spleten langs muren warmte gaat lopen lekken, en mensen vaak dan ineens in alle kamers verwarmingen laten aanstaan ipv de kamer waar je bent ontsteken.
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #20
Bij meer druk wordt er meer gas door de brander gejaagd. Hierdoor is de vlam heter. Heter dan waarop de warmtewisselaar berekent is en als gevolg daarvan gaat er meer warmte onbenut door de schoorsteen.

Vandaar meerverbruik bij te hoge druk.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu