Te hoge voordruk in gasleiding-->ook een hoge gas rekenin

Fiesiekus

  • #21
Dat vraag ik mij af; volgens mij zit er in het gasregelblok nog een smoorklep waaardoor de branderdruk gereduceerd wordt. En klopt het verhaal van MvanV.

Meer gas wil zeggen meer verbrandingsgassen; maar die hoeven niet heter te zijn.
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #22
Het is natuurlijk de vraag tot welke druk het gasregelblok van de ketel de voordruk kan reduceren tot de juiste branderdruk.

Als de branderdruk dus hoger is dan dat die zou moeten zijn, krijg je dus automatisch een hoger gasverbruik. Hogere druk=grotere volumestroom.

En je hebt gelijk wat betreft de vlam, die hoeft niet heter te zijn, wel is de hoeveelheid gas die verbrand groter en komt er dus meer energie vrij in de verbrandingskamer van het toestel. De kans is dan groot dat het rendement lager is dan bij de optimale branderdruk.

Natuurlijk zit er ook meer gas in een m³ bij een hogere druk. Vraag is alleen hoeveel dat verschil is tussen een druk van 25 mbar en 75 mbar. Het zou dus afhankelijk zijn van de samenpersbaarheid van het gas. Gezien het feit dat 50 mbar drukverschil erg weinig is, zal de hoeveelheid extra energie in een m³ bij 75 mbar verwaarloosbaar zijn ten opzichte van een druk van 25 mbar.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #23
Kjn schreef:
Ik heb de bklep al laten vervangen. en een bezwaar al ingediend. kan het altijd proberen...
bedankt voor alle reacties.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu