Aanvoertemperatuur hoger dan ingesteld?

PHorden

 • #1
Situatie: woonkamer met 50 m2 vloerverwarming en een badkamer met 5 m2 vloerverwarming en een handdoekradiator (altijd open). De overige radiatoren in huis staan dicht.
Ik heb mijn Calenta Ace 40C nu op 2500 toeren = 12 kW ingesteld en de pomp op min 30% / max 50%. Omdat ik alleen de vloerverwarming gebruik, heb ik de aanvoertemperatuur (CP000) op 55 graden ipv 80 ingesteld. Nu lijkt het erop dat tijdens het stoken de aanvoerleiding (voelbaar) heter dan 55 graden wordt. In de Remeha eTwist app zag ik zelfs een 'Systeemtemperatuur' van 70,5 graden staan, al weet ik niet of dat hetzelfde is als de aanvoertemperatuur. Is dat te verklaren?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Auto-Geen

  • #2
  Het afgegeven vermogen van je CV systeem is veel lager dan het minimum vermogen van 7,9 kW van de ketel.
   

  PHorden

  • #3
  Dat snap ik niet. Met dit aantal m2 vloerverwarming x 80 w/m2 afgifte kom ik op 4,5 kW. Plus 2,5 kW van radiatoren maakt 7 kW. Dat is inderdaad onder het minimum vermogen van 7,9 kW. Wat is de oplossing? Aanvoertemperatuur verhogen én meer radiatoren opendraaien?
   

  Ronny

  Specialist Verwarming
  • #4
  Dat klopt misschien maar het totale vermogen zal nooit ineens afgenomen worden. De ketel kan dit 12Kw nooit ineens kwijt. Ik merk dit bij ons ook, zone regeling, ketel ook ingesteld op 12Kw en in de
  meeste gevallen zal het niet zoveel voorkomen dat meerdere zones gelijktijdig warmte afnemen.
  Ik denk er zelfs over om de ketel een stuk lager in te stellen qua vermogen en af te wachten wat er gebeurt.
   
  Laatst bewerkt:

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu