Verwarming slaat niet automatisch aan nadat thermostaat hoger wordt gezet

robertkooi

 • #1
Goedenavond,

Als eerste heb ik al gezocht op dit forum, maar kan ik geen topic vinden die een oplossing geeft. Zodoende heb ik besloten een nieuw onderwerp te openen. Alvast bedankt voor het lezen!

Wij hebben een Honeywell VC8615ZZ00E-TR bij onze warmteunit (voor stadsverwarming) die automatisch de verwarming aan moet laten gaan als de thermostaat hoger wordt gezet. Echter werkt deze nu niet, ongeacht wat de temperatuur is die wordt aangegeven. Wij hebben al een nieuwe warmtewisselaar gekocht, omdat door de monteur ons is verteld dat de oude mogelijk kapot is. Bij de installatie van de nieuwe leek hij in eerste instantie wel even te werken. Nadat ik de thermostaat hoger zette, hoorde je het motortje draaien en ging de kachel aan. Maar dat bleek tijdelijk te zijn. Als pragmatische oplossing hebben wij nu de override aangezet en staat de kach altijd aan. Als we gaan slapen zetten we de leiding zelf weer dicht.

Wij hebben een vloerverwarming op de begane grond en radiatoren op de eerste en tweede verdieping. Deze kunnen ook los worden gereguleerd, daarom de pragmatische oplossing. Maar graag willen we alsnog wel de temperatuur kunnen regelen dmv de thermostaat. Hopelijk heeft iemand de oplossing voor ons probleem.

Groeten,
Robert
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
 • #2
begin is met plaatsen van wat fotos,
is er wel spanning op de klep, trafo?
reageert de klep op warmtevraag of gebeurt er niks, komt het water ook van de afleverset?
 

robertkooi

 • #3
Goedemorgen,

Hierbij wat fotos van de klep en de warmtewisselaar welke nu in de override stand staat. Zodra we de klep open zetten, wordt de buis gewoon warm en kunnen alle verwarmingen ook aan. Maar als we de wisselaar normaal instellen, reageert die niet op veranderingen van de thermostaat.

Bedankt voor de hulp!

Groeten,
Robert

IMG_20230217_075836.jpg IMG_20230217_075927.jpg
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
 • #4
dat kan t zo ook niet doen want de afsluiter boven de klep staat dicht (rode handel)
 

robertkooi

 • #5
Als oplossing zetten wij nu wisselaar ( dat grijze blokje) nu op override (knop staat in het midden) en zetten we de klep zelf open of dicht. Tijdens deze foto stond hij inderdaad dicht. Als we hem openzetten, werkt de wisselaar (grijze Honeywell) niet.

Groeten,
Robert
 

robertkooi

 • #6
Ik ben dus niet helemaal thuis in de benamingen van de onderdelen. Mogelijk dat daar wat verwarring over is ontstaan, maar de rode handel stokd ten tijde van de foto bewust dicht. Dit is nu onze manier voor het aan/uitzetten van de verwarming.
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
 • #7
ok de motor die u op handbediend zet schakelt dus niet, krijgt deze wel spanning?
 

robertkooi

 • #8
Hij heeft spanning, er is een stekker aangesloten. Het stopcontact waar deze op is aangesloten werkt ook, dit is geverifieerd.
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
 • #9
als de motor spanning krijgt maar niet omloopt is deze defect, motor vervangen dus.
controleer dan ook meteen of het binnenwerk niet zwaar loopt want dit is meestal de oorzaak van een defecte motor.
 

robertkooi

 • #10
We hebben al een nieuwe motor gekocht. En deze werkt ook niet zoals verwacht. Alleen tijdens het aansluiten werkte deze heel kort en reageerde hij op wijzigingen van de thermostaat. Maar dat hield al snel op.
 

Auto-Geen

 • #11
Is al een keer gemeld; als de klep zwaar loopt is dat de oorzaak van een defecte motor.
 

robertkooi

 • #12
Goedemorgen Auto-Geen,

Bedoel je hier mee dat de nieuwe motor mogelijk defect is? Deze nieuwe motor was degene die bij het aansluiten een aantal keer reageerde, maar vrij snel er alweer mee ophield. De oude heeft dit nooit gedaan.

En wat bedoel je precies met de klep die zwaar loopt?

Groeten,
Robert
 

Auto-Geen

 • #13
Als je de motor er af haalt kun je de stift met de hand indrukken. Als dit moeilijk gaat is dit de oorzaak.
 

robertkooi

 • #14
Bedoel je met de stift dat witte schakelaartje? Die gaat zonder problemen heen en weer.
 

Auto-Geen

 • #15
1676843722985.png
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu