Problemen met modulerende thermostaat en vailliant ecotec

The headhunter

Specialist Elektra
  • #81
Idd dan zal het functioneren zoals Vaillant dat bedacht heeft.
 

Witchesangel

  • #82
Ik ben ontzettend benieuwd 😉

Zo meteen ga ik een nieuwe testronde doen met een wat hogere kamer temperatuur, de kamer thermostaat zal ik zo meteen gelijk naar de fabrieksinstellingen terugzetten.
 

Witchesangel

  • #83
Update, thermostaat naar fabrieksinstellingen gezet, en het euvel komt weer naar voren.
Ketel gaat wederom niet uit :(

Heb nu de thermostaat weer op de waarden gezet zoals ze gisteravond waren. Zo meteen ga ik het weer opnieuw proberen.
 

Mobel

Specialist Verwarming
  • #84
:mrgreen:

volgens mij verwacht je echt wonderen van je thermostaat , een aanpassing verrichten en 10 min later al in paniek , elke aanpassing wat je doet heeft tijd nodig !! kan uren zijn ,maar ook dagen ,heb geduld , door veel aanpassingen en wijzigen te verrichten in korte tijd ,maak je de installatie onstabiel en duurt het nog langer voordat de regeling weer in balans is .

1 -begin eerst met installatie waterzijdig zo goed mogelijk inregelen . dat lukt nooit in een keer, neem de tijd voor

2- parameters en instellingen ketel uitlezen , en alle instellingen die afwijken van fabriek instellingen hier melden.


3 - indien nodig de boel terugzetten naar fabriekinstellingen
 

Witchesangel

  • #85
@mobel, dank je wel voor je antwoord.

We gaan een paar stappen terug naar beginfase. Thermostaat staat weer ingeregeld zoals gisteravond besproken.

Inregelen gaan we nu weer van vooraf aanpakken. Dus stap 1 alleen de radiatoren in de huiskamer, dan gaandeweg radiatoren bij voegen.

Indien er een balans bereikt is blijven we een paar dagen zo draaien.
Zo kan de thermostaat wennen 😉

Daarna kunnen we gezamenlijk de overige waarden van de ketel en thermostaat uitlezen, goed plan? 😉
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #86
Https://www.youtube.com/watch?v=X-vqdlNtKLY
 

Witchesangel

  • #87
Dat linkje had je al neergezet the headhunter. 😉

We zitten alleen nu even te klungelen. Vanmiddag kregen we alles keurig netjes ingeregeld op 18 graden met een lichte overshoot.

Nu met 19,5 creëert hij geen overshoot meer 😣
Dus blijft de cv aan.
 

Witchesangel

  • #88
Beste mensen,

Na alle hulp en ideeën zijn we redelijk warm/zuinig de kerstdagen doorgekomen.
De installateur had echter verzocht om een vailliant monteur. Deze is zojuist geweest, er waren een aantal problemen in de ketel die ik hier ook even wil vermelden.

In de software stond de aanvoertemperatuur ingesteld op 80 graden, in de ketel echter niet, dat gaf dus al een probleem, beide zijn nu ingesteld op 80 graden. De reden om de ketel de mogelijkheid te geven om deze temperatuur te behalen is omdat we oude radiatoren hebben. Deze radiatoren hebben op een bepaald moment meer warmte nodig dan "nieuwe" radiatoren.

Verder is de ketel van 35 kWh terug gezet naar 30 kWh. De pomp is van 100% terug gezet naar automatisch. Dit is laatste is gedaan omdat als de pomp 100% draait de warmte afgifte niet goed verloopt.

Verder stond de pomp op 5 minuten naloop dat is nu verhoogt naar 10 minuten, de reden hiervan is, dat stilstaand water minder warmte afgifte heeft. Als de pomp langer door draait pers je nog zoveel mogelijk restwarmte uit het systeem.

Dankzij jullie hulp en inbreng, hebben we het systeem redelijk waterzijdig kunnen inregelen, perfect is het natuurlijk niet omdat wij daar de benodigde meetapparatuur niet voor hebben. Maar desondanks is het toch gelukt om de aanvoertemperatuur hoger te laten zijn dan de retourtemperatuur. De monteur vond dat we het goed hadden gedaan 😉
Zelfs bij een vraag van 25 graden bleef de retourtemperatuur kouder dan de aanvoer. Waar je bij de aanvoer zo ongeveer je hand verbrande kon je de retour gerust vasthouden. 😃

Wellicht dat de installateur alsnog een keer langs moet komen om de boel goed in te regelen omdat het op de tussenverdieping behoorlijk koud blijft, maar vooralsnog draait het systeem 100% beter dan dat het deed.

De afgelopen 3 dagen zaten we respectievelijk op 11, 10 en 9m3 gasverbruik per dag. Een gemiddelde waarde is nu om en nabij een gasverbruik van 0,66m3 gas per uur.
Wat klinkt dat mooi he? Zeker omdat hij voor jullie hulp 2m3 gas per uur weg trok.

Waarschijnlijk moet nu de kamerthermostaat nog verder ingeregeld worden omdat de ketel nu getuned is, wellicht dat jullie mij nog kunnen helpen met die instellingen? 😃
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu