Kleine lekkage, vermoedelijk via daktrim

Aristonos

  • #21
Ja nou oke. Meer kan ik nu niet doen. Preventief nog wat hoekjes gedaan. Wat me opviel. Onder de trim uitzet naden, hadden ze op het andere dakdeel ook een klodder kit gedaan.Ik heb het dus nu zo goed als mogelijk afgedicht. Als het droog is dan alles nog even netjes schoonmaken. Wachten is op een hoosbui. Dan weet ik meer.
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #22
dakleer iets opstoken en je vouwt het zo om
 

Aristonos

  • #23
Net een enrorme bui gehad hier. En tot nu toe geen water waar het eerst wel iets kwam.Ik wil niet te vroeg juichen. Maar dit was wel een aardige testbui. Maar nog een vraag, zou het toch mooi zijn die overzetkappen te plaatsen ? Dat lijkt me echt long life for sure. Ik besef wel, dat ik dan in het dak door het dakleer moet gaan boren. Wat voor materiaal zit er onder die dikke dakrand. Kan daar een metalen balk zitten ? Daar draai ik dus geen zelfborende EPDM schroeven in. Nogmaals, het moest uit de lucht vallen het water, want als het van het liggend dak kwam, dan zou het meteen rotgang naar binnen komen. Zie maar hoeveel water er op dat dak stroomt. Het komt ook nog eens vanaf het pannendak op het platte dak terecht het water. Het is één groot dak, ooit samen met twee buren laten uitbouwen. In november is er uit voorzorg een nieuwe laag opgelegd, zodat ik mijn verdere leven daar geen omkijken meer naar zou hebben. En dan toch nog ergens een klein lek. Dier zat er al voor de dak vernieuwing dus.

20230812_104917.jpg 20230812_104921.jpg Dakrenovatie.jpg
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #24
Marcn.88 schreef:
dakleer iets opstoken en je vouwt het zo om
Klopt helemaal. In de winter dag is dat wat lastiger maar het kan.
Maar je vergeet!
Je gaat dus ruggen maken 6 tot 10 mm hoog als je mooi glad en strak oppervlak voor je hebt liggen, de plank op de stenen of de bovenkant van je boeideel.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu