Afvoer loopt niet door - water afvoer en aanvoer is verlegd.

Henk253

Vaste Beantwoorder
 • #41
de beluchters werken bij onder druk in je riool dus zuigend dan gaan ze open.
maar als je je kraan langzaam laat lopen dan vult zich de buis de lucht bellen gaan naar boven en dan krijg je een over druk en dan sluit ie weer.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Theo024

  • #42
  Aah oke. Ik heb net even de bak vol laten lopen en als ik dan het witte terugslag palletje omhoog druk in de beluchter blaast deze direct heel veel lucht uit en loopt de bak direct leeg. Is daar nog iets aan te doen? Is er een ander hulpstuk dat dus eigenlijk andersom werkt dan een beluchter maar waar wel een terugslag in zit tegen het overstromen? Dus eerder een ontluchter? Nu moet de leiding dus zijn lucht kwijt en daardoor loopt het water niet door. Zodra deze lucht weg kan loopt hij goed door.

  Zo lijkt het nu te gaan. Kan dat kloppen?
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #43
  zoals je zegt ontlucht dit wil je niet want dan krijg je stank uit het riool of je moet de buis door trekken naar het dak dan heb je be en ontluchting.

  beste is gewoon de riolering 50mm maken en aan sluiten op je riool.
  ga nu eerst eens kijken hoe je vloer er uit ziet en graaf een gleuf, en je kijkt waar je riool loopt misschien zijn er tekeningen.
   

  Theo024

  • #44
  Dank!. Ja ik zal binnenkort even in de kruipruimte kijken. Ik weet waar de afvoer loopt en hoe deze is aangesloten op de grote riolering. Ik moet dan kijken of ik een pad daar naartoe kan graven.

  Misschien ga ik het ook gewoon eens proberen zonder beluchter op de verticale buis. Eens zien hoe het gaat met de lucht en of het water er daar niet bovenuit loopt
   

  Theo024

  • #45
  Even een update voor iedereen die heeft meegedacht. Ik heb afgelopen tijd weinig tijd gehad om onder de vloer te gaan zodat ik de afvoer aan kan passen. Maar van het een op het andere moment liep hij goed door en dat doet hij eigenlijk sindsdien. Als ik de bak vol laat lopen is hij binnen enkel tellen leeg.

  Wat ik merkte is dat er in mijn verticale leiding waar ik die extra beluchter op heb gezet veel lucht zat, telkens als hij niet goed doorliep en ik het palletje indrukt ontsnapte er veel lucht en liep hij meteen goed door. Ik had dus echt een probleem met lucht wat niet goed weg kon. Op één moment heb ik het palletje te lang ingedrukt gehouden waardoor er water uit spoot, vanaf dat moment loopt hij wel door.

  Ik denk dus aan 2 opties: Of er zat gewoon te veel lucht in mijn horizontale leidingen die niet goed weg konden en dat is er nu uit. Of er heeft toch ergens een opstopping gezeten (probleem ontstond vooral na dat de tegelzetter was langs geweest en helaas ook wat lijm in de wasbak gooide). Dus wellicht zat er toch wat lijm in een van de leidingen en is dat er geleidelijk uit gespoeld.

  Het probleem is vooralsnog dus opgelost. Ik moet even goed in de gaten houden of dit goed blijft gaan.

  Nogmaals bedankt allemaal voor het meedenken.
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #46
  Kijk nu komen meer dingen te voorschijn met tegel lijm.
  Maar beter tijd maken voor uit zoeken riolering:klusjesman:
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu