Afvoer loopt niet door - water afvoer en aanvoer is verlegd.

Dimkal

 • #21
12cm waterslot is wel veel, minimaal zou het 5cm moeten zijn, maar de meeste keukensifons zitten rond de 8cm. Misschien iets om te testen om te kijken of dit helpt als je een combinatie weet te maken met een aparte beluchter bijvoorbeeld via een aftakking vanaf de pvc pijp de hoogte in.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Theo024

  • #22
  Ja goed Idee! Ik ga het snel eens proberen. Ik heb nog wel losse sifon delen. Wellicht dat dit helpt.

  En klopt het dat de kans op verstoppping een stuk minder is vanwege het feit dat de vaatwasser er ook op aangesloten zit? Die zorgt door het zeep en zo toch ook wel eerder voor een schone leiding?
   

  Jackd

  • #23
  Gelukkig zit er geen cv ketel op, daar is die foto van.
  Vaatwasser scheelt zeker, reinigingsmiddel in combinatie met heet water helpt, dus niet alleen maar het eco programma draaien.
  Maar het probleem van de haakse bochten blijft, best grote kans dat dat een keer fout gaat, duimen dus.

  12 cm waterslot mag dan veel zijn, tussen waterslot en wasbak zit ook een behoorlijk stuk, dan zou niet zoveel uit mogen maken.
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #24
  Ik wou gewoon mee zeggen hij slipt dicht door vet aanslag had een andere foto kunnen plaatsen.
  Wat Dimkal al over had zag ik dat je de sifon uit verschillende onder delen had gemaakt.
  Als je voor de mc alphine met beluchter gaat moet je de sifon ook gaan gebruiken.
  Naamloos.jpg

  Wat ook help is de haakse bochten verwijderen en daar 2x45 graden gaat toe passen dan blijft het water door stromen de laatste als ie de vloer in gaat dan dus niet.
   

  cool1

  • #25
  even terzijde : die knelfittingen zitten ook onder de kastjes denk ik ?
  kunt u daar nog bijkomen mocht iets na-gedraaid moeten worden ?
   

  Theo024

  • #26
  Dank Henk. Ik ga dit weekend kijken of ik deze kan vervangen. Ik heb inderdaad die hele combi gekocht maar gecombineerd met de nieuwe sifon die er net zat en alleen de beluchter toegevoegd. Wellicht helpt het iets Als ik de hele sifon ook vervang.

  @cool1 : de knelfittingen van de wateraanvoer zitten ook allemaal onder de kastjes. Ik hoop dat deze niet gaan lekken want hier kan ik niet meer bij, maar ik heb de noodkraan die ik erop had (voordat de keuken kwam) wel 2 weken gebruikt om alles te testen en sinds dien lekt hij niet. Ik ga er vanuit dat deze niet zomaar gaat lekken. En door het kalk hier in het water denk ik dat deze alleen maar minder snel gaat lekken. Of heb ik dat helemaal mis?

  ik moet zeggen dat we overal goed over na hebben gedacht en alles met een reden hebben gedaan maar ik begin overal steeds meer te twijfelen
   

  Jackd

  • #27
  @Henk253 Met je eens hoor, een beetje aanslag krijg je toch wel en aangezien het nu al niet werkt, maakt dat het er zeker niet beter op, ook al gaat het straks net goed, dan goeie kans dat het over een jaar alsnog anders moet.

  Over de fittingen, het zo zoals het zit en als er iets gaat lekken, dan zaag je gewoon een stuk uit de bodem van je kastje als je er niet bij kan. Nieuwe plank erop en jij bent de enige die het opmerkt.
   

  Theo024

  • #28
  Ja dat is ook zo. Laten we hopen dat het niet hoeft. We gaan even kijken hoe we het zo vinden gaan maar als het ons blijft storen moeten we misschien toch maar kijken of we een achterkant eruit kunnen halen en aan de achterzijde een gat in de grond kunnen boren voor de afvoer. En dan via de kruipruimte naar de grote afvoer.
   

  Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #29
  Heb je dit zelf zo aangelegd, of is dat gedaan via het bedrijf waar je de keuken gekocht hebt?
  Als dat zo is, dan moeten zij het oplossen.
  Desnoods moeten ze een gedeelte van de keuken verwijderen.
   

  Theo024

  • #30
  Helaas heb ik dit zelf gedaan met hulp van mijn schoonvader die hier ervaring mee heeft. Vanwege de angst om de flexibele buis in de vloer te raken zijn we niet gaan boren. Achteraf hadden we dat beter wel kunnen doen.
   

  Theo024

  • #31
  Ik heb het sifon vervangen zodat het waterschot korter is. Deze is nu 9 cm. Hij loopt nog steeds wel moeilijk door. Zou het wellicht helpen om de beluchter weg te halen en vanaf de U direct met 90grade naar de afvoer te gaan? Dan is het waterschot nog korter. Alleen mis ik dan weer een beluchter.

  Zou dat volgens jullie iets uitmaken? Er zijn ook rechte beluchters ipv met een scherpe bocht eerst naar boven.

  F8B04FC1-4C26-432E-A2B5-D0E9F13E8C59.jpeg
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #32
  het blijft gissen je kunt bocht er af halen en daar een 90 graden t-stuk en boven de t-stuk een beluchter
  Naamloos.jpg
   

  Theo024

  • #33
  Dank Henk. En bedoel je dan de 90grade grijzen PVC bocht eraf halen en daar deze constructie op zetten? En vervolgens de beluchter weg te halen en de U direct aan te sluiten op dit nieuwe T stuk?
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #34
  haakse bocht weg daar komt een T-stuk weer voor in de plaats op die t-stuk zet je een sok en daar komt de beluchter in.
  Je laat eerst sifon met beluchter ook zitten.
   

  Theo024

  • #35
  Vanmiddag alles gehaald wat ik nodig had en zojuist alles aangesloten volgens bovenstaande uitleg. Extra beluchter op het rechte deel aangesloten. Helaas heeft ook dit geen ander effect . Er zit een palletje in deze nieuwe beluchter die tevens terugslag is. Deze moet denk ik omhoog gaan als hij lucht aan zuigt, helaas gebeurd er niks en loopt de bak nog steeds vol.

  ik denk dat ik alle mogelijke oplossingen nu wel heb gehad.

  Ik denk dat er niks anders opzit dan dat we achter het kastje langs een gat moeten boren de kruipruimte in. Dan zal ik eerst een heel pad moeten graven in de kruipruimte om bij dit stuk te komen. Ik ben bang dat dit de enige oplossing nog is. Of een betrouwbare loodgieter moet even langskomen om alles te zien.

  ABD7C396-E412-4AF0-BC64-B5E63C56FDBD.jpeg
   
  Laatst bewerkt door een moderator:

  Theo024

  • #36
  Het enige wat ik nog kan doen is de eerste beluchter in het sifon eruit halen en hier een 90grade bocht van maken zodat het waterschot nog net een centimeter korter is.
   

  Theo024

  • #37
  Als ik nu weer de deksel van de grote beluchter eraf draai waardoor de verticale buis naar boven gewoon open is dan loopt hij goed door. Echter ben ik bang om dit zo te laten omdat als het water dan te hoog komt niks dit tegenhoudt en alles eruit loopt. Hoezo werkt de beluchter dan niet? Die moet een tegendruk ofzo krijgen dan? Dit krijgt hij dan dus niet als de dop erop zit.
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #38
  komt gewoon leidingen zijn te klein en te lang en te veel weer stand en als je dop los draaid dan loopt het wel weg.
  Je moet net zo denken als een rietje je zuigt hem vol en je houd hem dicht en het water loopt niet weg.
  zogauw als je hem loslaat wel.
  Heb hier 2 voorbeeld van werking van een beluchter.
  is de buis te vol slaat ie dicht.
  afgesloten beluchter bij volle sifon.jpg


  afgesloten beluchter bij niet volle sifon.jpg
   
  • Like
  Waarderingen: Jan

  Theo024

  • #39
  Dag Henk. Ja ik vind het alleen zo raar dat ik het idee heb dat de beluchter niet zijn werk doet. Want doordat ik nu al 2 beluchters erop heb zitten moet ik in de onderste situatie komen. Echter gaat hij helemaal niet open. De buizen zijn nu leeg en als ik het water langzaam aanzet kan ik zien dat de beluchter niet open gaat. Hij blijft dicht en dan lopen de leidingen vol. Waarom werkt het dan wel als ik de hele dop van de beluchter eraf draai? Ik had gehoopt dat de leiding door deze nieuwe beluchter standaard lucht aan zuigt maar met een terugslag het water wel tegenhoudt indien dit omhoog komt. Maar het lijkt als hij helemaal niet open gaat om lucht toe te laten
   

  Theo024

  • #40
  Is er trouwens ook een advies over wat de afstand moet zijn tussen de bevestigingspunten onder een (aflopende) horizontale afvoer? Kan het wellicht ook zijn dat doordat het water niet goed doorloopt hij op het lange stuk gaat doorhangen? Als dit maar minimaal gebeurd kan dit natuurlijk al een probleem veroorzaken met lucht dat helemaal niet weg kan. Ik denk dat ik nu ongeveer om de meter een steun heb.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu