Geen blokkade in afvoer of sifon, maar water loopt niet weg wanneer aangesloten

Spinozzle

  • #1
Dag allemaal,

Ik zit met een klein, vervelend terugkerend probleem. Het water in mijn gootsteen loopt niet (goed) weg als het sifon onder de gootsteen op de afvoerpijp naar het riool aangesloten is. Afzonderlijk (losgekoppeld) lopen deze perfect door; het probleem doet zich alleen voor als ik het sifon op de afvoerpijp naar het riool aansluit. Mijn vaatwasser is ook aangesloten op het sifon tussen de gootsteen en de afvoerpijp (grijze slang) en het is het waard om te vermelden dat het water in de vaatwasser soms ook blijft staan. Is dit een be- of ontluchtingsprobleem of iets dergelijks?

Ik heb dit probleem eerder gehad en heb het probleem destijds opgelost door een beetje te morrelen aan de constructie (niks veranderd, gewoon het gele klepje opengedraaid en de zwanenhals opnieuw gevuld). Ik vermoed dus dat het aan de constructie van het sifon ligt. Ik krijg het nu echter niet goed gedaan en ik hoop dat jullie misschien hulp kunnen bieden! Ingevoegd heb ik een paar afbeeldingen uit drie verschillende hoeken van hoe de constructie er nu uitziet. Zien jullie iets dat echt anders moet? Ik hoor heel graag! Bedankt!

20240213_100215.jpg 20240213_100224.jpg 20240213_100236.jpg
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Waarschijnlijk zit er verderop in de leiding een verzakking of een beginnende verstopping, waardoor een dubbele sifonwerking ontstaat.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #3
Of als leiding niet is , is de overloop wel open deze zuigt ook lucht aan voor de afvoer.
1707820774696.png
 

Spinozzle

  • #4
Dank voor de reacties allebei.

Ik denk dat het misschien wel met de overloop te maken kan hebben. Er zit veel speling in; ik kan de overloop helemaal naar boven duwen (volgens mij zat die eerder ook zo) en als ik de verbinding van de overloop naar het sifon (het grijze basin) toeduw (bij de gele pijl) dan perst er water uit de afvoer van het grijze basin (bij de rode pijl). Kan er daar iets mis zijn? Misschien een beetje knullig, maar hoe controleer ik of de overloop open staat en hoe kan ik deze open zetten evt.?

Alvast ontzettend bedankt!

Overloop niet goed.jpg
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #5
Dan zal je de sifon uit elkander halen misschien dat er een rubber stuk is bij rood.
zelf ken ik deze sifons niet moderne tijd.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu