Afvoer loopt niet lekker door

Niels Klappers

  • #1
Goedemiddag,

Ik zit met een probleem in mijn afvoer. Wij hebben verschillende afvoeren op ik denk 1 afvoerbuis.
Garage (waar geen afvoer is), bijkeuken waar de afvoer van een wasbak zit en waar de afvoer van de wasmachine zit.
De keuken heeft uiteraard ook een afvoer.

Zodra ik de kraan bij de wasbak aan zet, loopt alles zonder problemen weg.

Zodra wij een was draaien, loopt dit slecht weg, dan borrelt het in de wasbak.

Zodra ik veel water weg laat lopen in de keuken borrelt het bij de afvoer van zowel de wasbak als de wasmachine en komt het bij de wasbak omhoog (terwijl als ik daar veel water doorheen laat lopen het nergens omhoog komt). Zodra de wasmachine af gaat pompen borrelt het ook bij de wasbak maar ook komt het dan licht omhoog bij de afvoer van de wasmachine.

Ik krijg het idee dat de blokkade op hoogte van de keuken zit.

Vandaag met een rioolslang (en mijn karcher) in de afvoer van de wasbak gespoten richting de keuken (wasbak los gekoppeld etc), loopt allemaal zonder probleem weg. Kom wel veel zand tegen (aan de slang, logisch, daar wordt ook regelmatig zand weg gespoeld) maar ik kan een meter of 6 weg van de wasbak. Waarschijnlijk ten hoogte van de keuken of iets daar voorbij.

Heeft iemand nog tips? Ik wil de afvoer bij de keuken behandelen met Soda, maar misschien heeft iemand anders nog ideeën?

Alvast bedankt

Tekening.jpg
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Enigste wat je kunt doen bel een ontstopper en laat je afvoer controleren want zand in de afvoer kan zand zijn wat je er in spoelt maar zelf denk ik dat er een breuk ergens zit, dit is met een camera in de buizen te controleren.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu