Vochtige voeg badkamervloer

Marco89

  • #1
Hallo allemaal,

In juni hebben wij onze badkamer verbouwd. Rond eind augustus kwamen we terug van een weekendje weg en zag ik een klein vochtplekje bij een voeg vlakbij de douchegoot (zie foto). Na dit een tijdje aangekeken te hebben bleek het toch iets erger te worden en heb ik een bedrijf de drain opnieuw laten kitten, nu zijn we inmiddels anderhalve maand later en is de voeg eigenlijk nog steeds vochtig. Het word niet meer, maar eigenlijk ook niet minder. De afvoer op de drain vermoed ik niet, we hebben voor het afstorten van de vloer ongeveer 1.5 uur de tuinslang in de goot gelegd en een dag gewacht en de aansluiting op de goot bleef droog, ook is het alleen die enkele voeg die vochtig is. Er zit kimband in de naden en rondom de douchegoot, de vloer in de douchecel (op de cementdekvloer, dus boven de afvoer) is afgesmeerd met twee lagen waterkerende pasta. We hebben ongeveer 3 dagen gewacht alvorens te tegelen en een dag later hebben we gevoegd, de tegellijm zit rondom de douchegoot wel iets dikker dan elders op de badkamer. Iemand enig idee wat dit zou kunnen zijn. De kitrand zit overal goed gehecht op de tegel/goot. Zou dit restvocht uit de tegellijm kunen zijn? Maar dan zou het ook op meerdere plekken zichtbaar moeten zijn is mijn vermoeden. Een lekke waterleiding is eigenlijk ook uitgesloten, deze loopt in een mantelbuis van de ene muur naar de andere muur en ik heb een dag het water afgesloten gehad en weer open gezet om te kijken of de watermeter opliep, dit is niet het geval en het plafond onder de douche is ook droog.

Alvorens ik een tegel eruit ga kappen, wil ik kijken wat jullie meningen hierover zijn van wat het eventueel zou kunnen zijn.

Op een foto is hoe het was in augustus en op de andere foto is te zien hoe het nu is (eigenlijk al een dikke maand onveranderd).

Alvast bedankt allemaal!

Groetjes Marco

20230821_194520.jpg 20231011_075419.jpg
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Ik zou me er niet druk om maken en die tegel mooi laten zitten.
Want je trekt de kimband van drain ook stuk.
Wat zit er achter die muur?
1697109668135.png
 

Marco89

  • #3
Henk bedankt voor je reactie, achter die muur zit eigenlijk niks. De tegels zitten daar op de spouwmuur gelijmd met daartussen dezelfde kimpasta in 2 lagen als op de vloer.
 

Marco89

  • #5
Die had ik inderdaad ook al voorbij zien komen, ik ga inderdaad komend weekend eens die voeg eruit krabben tot een 2cm voor het einde van de goot, hopelijk hoeft er dan niet opnieuw gekit te worden. Ik vemoed dat, omdat daar de tegellijm wat dikker is er een 'geultje' onder de voeg zit waar wat water in zou kunnen staan, dat voordat het kitbedrijf de goot opnieuw heeft gekit misschien iets is volgelopen. Maar dan denk ik weer, als dat zo zou zijn, dan zou inmiddels het water toch opgenomen moeten zijn door de resterende tegellijm eromheen.

Ik ga het eens proberen en kijken wat ik aantref.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu