Natte voegen douchevloer

misosoep451

 • #1
Hoi,

Er is in ons huis ong. 2 weken geleden een tegelzetter langsgeweest en heeft nieuwe vloertegels gelegd in de douchekabine bovenop bestaande vloertegels die al gelegd waren vanuit de bouw. Het valt ons nu op dat 1 voeg (1 tegellengte) een hele lange tijd nat blijft (donker gekleurd) t.o.v. de rest van de voegen. Uiteindelijk (na een nacht ofzo) droogt alles wel weer op, de rest van de voegen al na een paar uur. Rond die ene lang nat blijvende voeg klinkt het naar mijn idee een heel klein beetje hol direct naast die voeg. Ik zie ook een witte streep over de voeg heen, zie foto, zou dit iets kunnen zijn?

Heeft iemand enig idee wat de oorzaak zou kunnen zijn dat deze ene voeg langer nat blijft? En belangrijker, kan dit kwaad? Wat ik tot nu toe heb gelezen is dat een voeg nat uit kan slaan omdat de ondergrond niet voldoende was uitgehard en nog aanmaakwater bevat. Door het dichten van de voeg kan dit water bijna niet meer weg en moet dus via de gesltoen voeg verdampen. De tegelzetter heeft een vloer van 1 M^2 eerst oude tegels verwijderd en nieuwe binnen 1 dag gelegd incl voeg en kitwerk (wel snel drogende lijm gebruikt) dus heel lang gewacht op drogen o.i.d. heeft hij niet gedaan. Zou dit het kunnen zijn?

Alvast dank!

IMG_20220112_092649.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Willem52

  • #2
  Vraag het eerst aan de tegelzetter, deze heeft het gemaakt. Anders misschien voeg uitslijpen, daarna met een fohn alles drogen en opnieuw de voeg goed verdicht aanbrengen.
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #3
  De voeg is veel te diep, er blijft water in staan dat maar langzaam verdampt
   

  misosoep451

  • #4
  Bedankt voor de reacties tot nu toe. Ik zal inderdaad met tegelzetter overleggen. Maar kan het uberhaupt kwaad om een natte voeg te hebben?
   

  Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #5
  Nee hoor dat kan geen kwaad.
  Kan ook zijn dat er wat tegellijm in de voeg zit, en daarom de voeg iets langer nat blijft.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu